Logo
NCV | Sinterklaasintochten met Glutenvrije Pieten!
  3 november 2017 | EDITIE Sinterklaas

Een Sinterklaasfeest is voor alle kinderen! Maar meestal wordt er geen rekening gehouden met glutenvrije kinderen. Dat moet veranderen!

De afgelopen weken zijn wij, de Nederlandse Coeliakie Vereniging, samen met heel veel enthousiaste vrijwilligers hard aan het werk gegaan om er voor te zorgen dat glutenvrije kinderen onbezorgd Sinterklaas kunnen vieren. Niet alleen door Sinterklaasfeesten te organiseren door het hele land (zie de agenda op www.glutenvrij.nl) maar ook om er voor te zorgen dat bij de intocht van Sinterklaas een Glutenvrije Piet meeloopt.

In een aantal gemeenten is dat inmiddels gelukt; daar loopt een Glutenvrije Piet mee!

Wij zien het helemaal voor ons, alle glutenvrije kinderen die straks langs de kant van de weg staan en hoopvol uitkijken naar de komst van Sinterklaas en zijn Pieten. En daar komen ze dan eindelijk. En wat zien we daar?! Tussen alle knechten van Sinterklaas lopen speciaal herkenbare Glutenvrije Pieten met glutenvrije pepernoten. Die zijn exclusief uit Spanje meegekomen voor alle kinderen met een glutenvrij dieet.

Waar vind je een Glutenvrije Piet?

Bij de landelijke intocht in Dokkum is een Glutenvrije Piet aanwezig. En ook in de volgende plaatsen loopt hij mee: Axel, De Kaag, Gorinchem, Gouda, Hilvarenbeek, Lochem, Maasdam, Noordwijkerhout, Utrecht, Vlaardingen, Vogelenzang en Zwolle.

Daarnaast zijn er vrijwilligers bezig om ook in de volgende gemeenten een Glutenvrije Piet mogelijk te maken: Amsterdam, Barendrecht, Boxmeer, Bunschoten-Spakenburg, Culemborg, Groningen, Oss, Veendam, Vianen, Wormer en Zaanstad. We hopen dat dit lukt. Hou www.glutenvrij.nl in de gaten voor het laatste overzicht.

Maar we willen nog veel meer Glutenvrije Pieten: Word jij ook Glutenvrije Piet?

We hopen natuurlijk dat er nog veel meer plaatsen bijkomen. Heb jij zin om Glutenvrije Piet te worden in je eigen gemeente? Of woon je in een gemeente waar heel veel van onze jonge leden wonen zoals bijvoorbeeld Almere, Arnhem, Assen, Breda, Den Bosch, Den Haag, Deventer, Eindhoven, Haarlem, Leeuwarden, Leiden, Maastricht, Middelburg, Rotterdam of Tilburg? Dan zijn we op zoek naar JOU!

Hoe word je Glutenvrije Piet?

De allereerste stap is om je bij de organisatie te melden in je eigen woonplaats die het Sinterklaasfeest organiseert. Meestal is dat de winkeliersvereniging. Op de website kun je lezen wat dan de vervolgstappen zijn. Het is dus de bedoeling dat je dit zelf in je eigen woonplaats regelt. Wij kennen namelijk al die plaatselijke verenigingen niet. Wat we wel weten is dat de meeste winkeliersverenigingen hier open voor staan, zeker omdat jij, als lid van de NCV, weet hoe je met Glutenvrije kinderen omgaat en omdat je zelf je pepernoten meeneemt tijdens de intocht. Die krijg je namelijk van ons! Met dank aan onze sponsors!

Ook sturen we je, als alles definitief is, een vlag toe waardoor je herkenbaar bent voor alle glutenvrije kinderen in je eigen woonplaats. Stuur een mail naar vrijwilligershelpdesk@glutenvrij.nl als het je is gelukt. We voegen jouw plaats dan toe aan het overzicht op www.glutenvrij.nl.

We hopen dat we je enthousiast hebben gemaakt! En dat we samen heel veel glutenvrije kinderen blij kunnen maken. Ik ben Glutenvrij. Ik hoor er bij!

Glutenvrije Piet is een initiatief van vrijwilliger Monique Stevens en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. www.glutenvrij.nl/glutenvrijepiet

Postadres: Postbus 5135 |1410 AC Naarden - Bezoekadres: Gooimeer 4 - 15 | 1411 DC Naarden
www.glutenvrij.nl
afmelden