Logo
NCV | Glutenvrij Express - maart 2016
  21 maart 2016 | EDITIE 1
Beste vrijwilligers

Aanstaande zaterdag 26 maart vindt de glutenvrije markt in Veldhoven plaats. Ruim tien vrijwilligers hebben aangeboden om die dag tot een succes te maken. Daar zijn we heel erg blij mee! Voor de Nederlandse Coeliakie Dag hebben zich ook al veel vrijwilligers gemeld, maar we hebben nog meer vrijwilligers nodig. Hieronder kunnen jullie lezen wat er allemaal te doen is. Wie helpt er mee?

We hopen jullie weer te ontmoeten op 16 april!

Met vriendelijke groet, Bianca, Annette, Andrea, Ingrid, Esther & Marieke

Inhoudsopgave
  • Vrijwilligers gezocht voor de Nederlandse Coeliakie Dag in Vianen
  • Jullie ideeën hebben we meegenomen in het Jaarplan voor 2016
  • Vacature bestuurslid NCV met specialisatie Marketing
  • Nieuw administratiekantoor
  • We geven alle NCV T-shirts weg!
  • Nieuwe gelicenseerde producten
  • Agenda
Vrijwilligers gezocht voor de Nederlandse Coeliakie Dag in Vianen

Beste vrijwilligers,

Hij komt er weer aan! De Nederlandse Coeliakie Dag op zaterdag 16 april in Vianen. Afgelopen jaar zijn er meer dan 2500 mensen op afgekomen en we verwachten dat we dat aantal dit jaar weer halen. Deze belangrijke dag kunnen wij alleen tot een succes maken met jullie hulp! We bieden jullie een heerlijke en uitgebreide glutenvrije lunch aan en na afloop sluiten we samen af met een borrel en hapjes.

Meer ruimte
Afgelopen jaar is er veel meer ruimte gekomen voor de glutenvrije markt en dit jaar is er na de verbouwing van het hotel ook meer ruimte voor de lunch. Beide zalen op de tweede verdieping zijn beschikbaar voor de lunch, zodat de leden en jullie natuurlijk ook weer kunnen genieten van de glutenvrije lunch.

Programma & Lunch
Ben je geinteresseerd in het programma, kijk dan hier. Via www.glutenvrij.nl/webwinkel kan je je opgeven voor de glutenvrije lunch.

Vrijwilligers gezocht voor de kinderopvang

Een belangrijk onderdeel van de dag is de kinderopvang. Het zorgt ervoor dat veel ouders even rond kunnen lopen of naar een lezing kunnen gaan zonder de kinderen.

Wie wil er een of twee uurtjes meehelpen in de kinderopvang? Voor alle materialen wordt gezorgd. Leuke ideeën zijn altijd welkom natuurlijk. Alle vrijwilligers die met kinderen werken hebben een VOG nodig. Deze Verklaring Omtrent Gedrag vragen wij voor je aan. Het enige dat je nodig hebt is je DigiD code en dan zorgen wij dat het goed komt. Het duurt ongeveer vijf werkdagen.

Nieuwe vrijwilligers werven?

Wie van jullie wil nieuwe vrijwilligers enthousiast maken om vrijwilliger te worden van de NCV? De NCV is regelmatig op zoek naar nieuwe vrijwilligers, zowel voor regionale als voor landelijke activiteiten. We willen deze dag gebruiken om nieuwe vrijwilligers te werven. Dit gaan wij op een ludieke manier vormgeven, uiteraard in overleg met de vrijwilligers die zich aanmelden.

Vrijwilligers gezocht die willen filmen

We hebben een uitgebreid inhoudelijk en gevarieerd programma samengesteld. We begrijpen dat niet iedereen overal bij kan zijn, vandaar dat we dit jaar ervoor willen zorgen dat in ieder geval de lezingen in de twee grote zalen worden opgenomen, zodat we ze op onze website kunnen plaatsen.

Wie wil de presentaties filmen? Als je een eigen filmcamera met statief hebt, zou dat heel fijn zijn en anders zorgen wij voor een camera. Het gaat om de lezingen die gehouden worden tussen 11.00 en 12.00 uur en tussen 13.15 en 14.15 uur. Tussendoor is er tijd genoeg om zelf van de lunch te genieten of over de markt te lopen. We zoeken voor de verschillende zalen twee à drie vrijwilligers hiervoor.

Vrijwilligers voor de informatiestand NCV

We zijn voor de informatiestand van de NCV op zoek naar een aantal vrijwilligers die uitleg kunnen geven over het reilen en zeilen van de vereniging en die praktische tips kunnen geven over hoe om te gaan met coeliakie.

Aanmelden

Mocht je interesse hebben in vrijwilligerswerk op de Nederlandse Coeliakie Dag, dan kan je je opgeven bij Marieke Docters van Leeuwen via vrijwilligershelpdesk@glutenvrij.nl.

Jullie ideeën hebben we meegenomen in het Jaarplan voor 2016

Op de vrijwilligersdag 2015 hebben we veel goede ideeën gekregen van onze vrijwilligers. Een aantal van deze ideeën en tips hebben we opgenomen in ons jaarplan 2016.

Uit de vrijwilligersdag en de ledenenquête kwam naar voren dat er behoefte is aan praktische tips over recepten, restaurants en op vakantie gaan, maar vooral recepten. Daarnaast hebben leden ook behoefte aan onderling contact. Daarom heeft de NCV besloten om de mogelijkheden van een door de NCV gefaciliteerde community te willen onderzoeken, te bouwen en te implementeren in 2016. Hierin zouden ideeën zoals een project om op individueel niveau leden met elkaar te matchen (vraag en aanbod), recepten uit te wisselen en filmpjes te plaatsen uitgevoerd kunnen worden. Op de NCD beginnen we al met het maken van filmpjes die we op de website kunnen plaatsen.

Vrijwilligers gaven aan behoefte te hebben aan een vrijwilligershandboek en een betere digitale oriëntatie op de website. Zowel de ontwikkeling van het handboek als het vrijwilligersgedeelte op de website is opgenomen in het jaarplan 2016.

De NCV is er voor alle mensen die om medische redenen glutenvrij moeten eten. Maar bereiken we ook echt iedereen? Dat kan altijd beter vonden jullie tijdens de vrijwilligersdag. Er werd ons gevraagd om meer doelgroepgericht te communiceren. We gaan daarom onderzoeken of we een NCV-Kinderbestuur kunnen oprichten.

Het diagnoseproject dat dit jaar van start gaat zorgt voor meer aandacht voor coeliakie en het belang van de vroege signalering. Dit was ook een van de punten die naar voren kwam op de vrijwilligersdag; aandacht voor onderdiagnose.

Tijdens de ALV zullen we het Jaarplan nader toelichten aan alle leden.

Bestuurslid Bestuur NCV met specialisatie Marketing/Sales

Wegens het volbrengen van de maximale termijn van één van de huidige bestuursleden zijn wij op zoek naar een nieuwe enthousiaste vrijwilliger die deel wil nemen in het bestuur. Het huidige bestuur bestaat uit een voorzitter, penningmeester en drie algemeen bestuursleden ieder met een eigen specialisatie (o.m. Wet en regelgeving voeding en wetenschap). Van het nieuwe bestuurslid met als specialisatie Marketing/Sales wordt verwacht dat zij/hij samen met de medebestuursleden het beleid van de vereniging vaststelt. Kijk hier voor de volledige vacture.

Nieuw administratiekantoor

APPR, het kantoor dat voor ons de administratie deed, is een strategische samenwerking aangegaan met HBB. Daarom heet vanaf heden onze dienstverlener HBB. De financiële administratie wordt gedaan door Samira Bellali en Marielle van Teeffelen. De ledenadministratie wordt uitgevoerd door Erik Voogel.

Sinds de nieuwe website kunnen leden hun eigen gegevens wijzigingen via Mijn NCV. Hier kunnen zij ook het bewijs van lidmaatschap downloaden. Dit is nodig om (een gedeelte van) het lidmaatschap van de NCV terug te kunnen vragen bij de zorgverzekeraar. We weten dat jullie ook veel vragen krijgen van leden over dit onderwerp. Ter informatie: welke zorgverzekeraars geld uitkeren staat op onze website. Op het moment dat mensen geen computer hebben kunnen ze natuurlijk telefonisch terecht bij de leden- en de financiële administratie. Zij zijn bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 11.30 uur.

Nieuwe telefooncentrale
Met het nieuwe administratiekantoor komt er binnenkort ook een nieuwe telefooncentrale. Hierbij geven we de bellers via een keuzemenu de mogelijkheid om direct te kiezen voor de ledenadminstratie of de financiele administratie. 

We geven alle NCV-tshirts weg!

We zijn aan het opruimen! Ook de t-shirts die we hier nog hebben liggen mogen weg. Deze willen we als eerste aanbieden aan de regioafdelingen. Wie interesse heeft in een t-shirt kan deze op de NCD ophalen bij de registratiebalie in de hal. Mocht je een keer eerder in de buurt zijn van het kantoor in Naarden, dan ben je van harte welkom om een shirt (of een doos!) op te halen. We hebben de maten XL, L, M en S.

Het glutenvrij logo – keurmerk veilig glutenvrij

Wij worden altijd weer blij als een nieuwe Nederlandse of Belgische leverancier zijn handtekening heeft gezet onder de licentieovereenkomst; wéér een nieuw merk glutenvrije producten met officieel glutenvrij logo in de schappen. Daaraan voorafgaand moet het bedrijf door middel van een glutenvrij certificaat eerst kunnen bewijzen dat het aantoonbaar glutenvrij, dus veilig produceert.
De bedrijven die via de NCV het logo krijgen, zijn herkenbaar aan de unieke code die met NL of BE begint. Hoe meer aantoonbaar glutenvrije producten in de schappen, hoe meer keuze de consument heeft. En daar gaat het tenslotte om.

In 2016 zijn er tot nu toe de volgende merken bijgekomen. In Nederland: NL-071 Fonte del Gusto, NL-072 Koopmans & NL-073 Sadia. In België: Colruyt. Een overzicht van alle licenties staat op onze website.

Agenda
  • 26 maart – Glutenvrije markt Veldhoven
  • 16 april -  Algemene Ledenvergadering & de Nederlandse Coeliakie Dag Vianen
  • 8 oktober – Landelijke vrijwilligersdag
Postadres: Postbus 5135 |1410 AC Naarden - Bezoekadres: Gooimeer 4 - 15 | 1411 DC Naarden
www.glutenvrij.nl
afmelden