Logo
NCV | Nieuwsbrief regio Utrecht / Flevoland - maart 2016
  22 maart 2016 | EDITIE 1
Oproep vrijwilligers en sponsoren glutenvrij kamp Baarn & familiemiddag op Stadslandgoed De Kemphaan

Jaarlijks organiseren de regio's Noord-Holland en Utrecht / Flevoland samen een glutenvrij kamp voor kinderen van 8 t/m 15 jaar. In deze nieuwsbrief doen wij een oproep voor vrijwilligers en sponsoren.

Ook willen wij u attent maken op de ontzettend leuke familiedag op 28 mei op Stadslandgoed De Kemphaan in Almere.

Vrijwilligers

Dit kamp is elk jaar een groot feest en natuurlijk staat het glutenvrij eten hierbij centraal. Circa twintig vrijwilligers dragen hun steentje bij om dit mogelijk te maken. Dit jaar hebben helaas een aantal vrijwilligers aangegeven te stoppen met hun bijdrage aan het kamp.
Daarom zijn we nu op zoek naar nieuwe vrijwilligers, bij voorkeur mensen die zelf kinderen hebben. Dus zou je het leuk vinden om met ons mee te gaan en de kinderen van 12 t/m 15 jaar te begeleiden, laat het ons weten. Stuur ons een e-mail op ut.kinderkamp@glutenvrij.nl.

Sponsoren

Tevens zijn we dringend op zoek naar sponsoren om dit kamp betaalbaar te kunnen houden. De glutenvrije sponsoren doen al heel veel voor ons, maar daarnaast kunnen we ook sponsoren gebruiken die andere producten sponsoren (zoals de gewone boodschappen als melk en hagelslag of prijzen voor de bingo), of een financiele bijdrage leveren om de kosten van de accomodatie te compenseren. Dus heb je een bedrijf dat wil sponsoren, of werk je bij een bedrijf dat je kan overtuigen ons te sponsoren, laat ons dit dan a.j.b. weten. Stuur ons een e-mail op ut.kinderkamp@glutenvrij.nl. Natuurlijk zullen we onze sponsoren kenbaar maken en hen ook een persoonlijk bedankje sturen.

Familiemiddag op Stadslandgoed De Kemphaan

Op zaterdag 28 mei organiseren wij een familiemiddag op Stadslandgoed De Kemphaan in Almere.
Het programma ziet er als volgt uit:

Vanaf 13.00 uur ontvangst in de Panoramazaal van pannenkoekenrestaurant Dubbel-Op. Onder het genot van koffie, thee of limonade krijgt u uitleg over het verloop van de middag en de activiteiten waar u aan kunt deelnemen.

De activiteit die u beslist gedaan moet hebben is de ‘SchAApsafari’ (een wandeling van AAP tot SCHAAP). Deze wandeling met routebeschrijving gaat over het stadslandgoed, o.a. langs de volgende bezienswaardigheden:

  • Stichting Aap (bekijk de buiten spelende apen op de apeneilanden, de apen zijn meestal tot 16.00 uur buiten);
  • Almere Jungle (een wandeling langs exotische dieren in de ‘woestijn’ en de ‘Zuid-Amerikaanse jungle’)*;
  • Stadsboerderij (maak kennis met biologische landbouw en de werkzaamheden op een veehouderij);
  • De schaapskooi (breng een bezoekje aan de schapen, geiten en het varken).


Tijdens de wandeling kunt u vragen beantwoorden. Als u de antwoorden na afloop inlevert kunt u daarmee een leuk prijsje winnen.

Wat gaan we doen?
Om 14.00 uur start het ‘Apenpraatje’ van Stichting Aap. Dit ‘praatje’ duurt ongeveer 20 minuten en is gratis bij te wonen. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Om 14.30 uur en om 15.30 uur kunt u op eigen kosten een rondrit maken met de ‘Beverbus’ door het Almeerderhout. Een gids vertelt u allerlei wetenswaardigheden over dit prachtige natuurgebied. Een rit kost € 2,00 en kinderen t/m 8 jaar zijn gratis. De rondrit duurt ongeveer een half uur.

Verder kan er nog gespeeld worden in het avontuurlijke Zuiderzee-Speelbos of in het spannende doolhof. Ook kunt u een bezoekje brengen aan het Buitencentrum Almeerderhout, in en rond dit bezoekerscentrum vind u allerlei activiteiten rond het thema 'bevers'.

Tussen 15.00 uur en 15.30 uur bieden wij u een glutenvrije versnapering aan op het overdekte middenplein bij het pannenkoekenrestaurant.

Rond 16.30 uur verwachten wij iedereen weer terug in de Panoramazaal van het pannenkoekenrestaurant. Daar staat voor u een glutenvrij Pannenkoekenkruimelbuffet klaar. Dit is iets nieuws….De ingrediënten, (die u zelf eerst kiest) worden gewokt in een wokpan en daar gaan pannenkoekenreepjes doorheen, die met kruiden en andere specerijen op smaak worden gebracht. U kunt hier natuurlijk ook een heerlijke warme topping naar keuze op doen. Dit glutenvrije buffet bestaat uit:

  • Onbeperkt pannenkoekenkruimel samenstellen. U heeft daarvoor de keuze uit 20 ingrediënten, 6 warme toppings en diverse koude sauzen;
  • Pasta’s;
  • Patat;
  • Kippenkluifjes;
  • Knakworstjes;
  • en een ijsje als dessert.


Tijdens het buffet zullen er kannen jus d’orange, appelsap en limonade op tafel staan.

Rond 18.30 uur eindigt deze dag.

Kosten

De prijs voor deze familiemiddag is inclusief de SchAAPsafari, het bezoek aan Almere Jungle, versnapering, alle genoemde drankjes en het glutenvrije buffet:

Kinderen 1-4 jaar: € 9,00
Kinderen 5–9 jaar: € 12,00
Kinderen 10–12 jaar: € 15,00
Vanaf 13 en ouder: € 19,00
65+: € 17,00


Deze activiteit kan alleen doorgaan bij voldoende deelname.

Heeft u nog vragen, of wilt u zich aanmelden, dan kan dit door een e-mail te sturen aan:
Irene Loep: ut.voorlichting@glutenvrij.nl. Vermeld in deze mail uw naam, de namen van eventuele kinderen en hun leeftijd en of u 65 jaar of ouder bent.

Maak het totale bedrag over op IBAN NL26RABO0126801479 t.n.v. NCV regio Utrecht/Flevoland o.v.v. uw naam en familiemiddag 2016.

* Almere Jungle heeft extra brede paden en is daarom goed toegankelijk voor rolstoelen, scootmobielen en kinderwagens. Er is ook een invalidentoilet aanwezig en men kan er in overleg ook een scootmobiel lenen.

Parkeren op De Kemphaan is gratis en er zijn speciale parkeerplaatsen voor mindervaliden.

Postadres: Postbus 5135 |1410 AC Naarden - Bezoekadres: Gooimeer 4 - 15 | 1411 DC Naarden
www.glutenvrij.nl
afmelden