Logo
NCV | Regionieuws Gelderland
  5 september 2016 | EDITIE September 2016
Nieuwe regiocoördinator: Rita Ubaghs

Ik wil me even voorstellen, de nieuwe regiocoördinator van NCV-Gelderland: Rita Ubaghs, 35 jaar oud en moeder van drie meiden, Maaike (elf), Sofie (zeven) en Lisa (zes).

Sofie had vanaf haar tweede jaar al darmklachten, maar pas na veel elimineren en experimenteren werd bij haar coeliakie vastgesteld. De diagnose bij Sofie gaf aanleiding tot een gezinsonderzoek, waarvan het resultaat was dat ook bij Maaike coeliakie werd vastgesteld.

Toen ben ik in de NCV-agenda gaan zoeken naar activiteiten. Zo ging Maaike mee op zomerkamp in Otterlo, en ik ging mee als begeleiding. We hebben samen genoten. We zijn nu drie keer geweest, Sofie dit jaar ook voor het eerst. Volgend jaar ligt de organisatie ook bij mij, en ik heb er heel veel zin in. De meiden hebben overduidelijk meer behoefte aan glutenvrije activiteiten en daarom besloot ik regiocoördinator te worden.

Ik zit boordevol ideeën. Gelderland is een enorme provincie. Ik ben bereikbaar via gl.coordinator@glutenvrij.nl. Ik hoop op heel veel mails met ideeën en hulpaanbod! Ook de kinderen mogen komen met hun ideeën en vragen!

High tea voor 7-12 jarigen Culemborg Gelderland

Ben je tussen de 7 en 12 jaar? En heb je zin in een heerlijke glutenvrije high tea? Kom dan zaterdag 17 september van 13.00 tot 15.00 uur naar de gebaksjuwelier in Culemborg ((Schoolhof West 13 A). Deze bakker is altijd volledig gegarandeerd gluten en tarwezetmeel vrij. Lactosevrij is ook mogelijk.

Aanmelden
Stuur een mailtje naar Rita Ubaghs via gl.activiteiten@glutenvrij.nl met daarin voor- en achternaam, leeftijd en je NCV-lidnummer. Je kan het geld vooraf overmaken op rekeningnummer NL71RABO0126800960 tnv NCV Regio Gelderland o.v.v. Higtea 17 sept, NCV-lidnr, voor en achternaam kind(eren). Er is plaats voor maximaal 10 kinderen. De kosten zijn €10,95 per persoon.

High tea voor 12-18 jarigen Culemborg

Ben je tussen de 12 en 18 jaar? En heb je zin in een heerlijke glutenvrije high tea? Kom dan zaterdag 1 oktober tussen 13.00 en 15.00 uur naar de gebaksjuwelier in Culemborg (Schoolhof West 13 A). Deze bakker is altijd volledig gegarandeerd gluten en tarwezetmeel vrij. Lactosevrij is ook mogelijk.

Aanmelden
Stuur een mailtje naar gl.activiteiten@glutenvrij.nl met daarin voor- en achternaam, leeftijd en je NCV-lidnummer. TJe kan het geld vooraf overmaken op rekeningnummer NL71RABO0126800960 t.n.v. NCV Regio Gelderland o.v.v. Higtea 17 sept, NCV-lidnr, voor- en achternaam kind(eren). Er is plaats voor maximaal 10 jongeren. De kosten zijn €10,95 per persoon.

Kinderkamp Apeldoorn was weer een succes

Ook dit jaar vond in Gelderland een kinderkamp plaats met ochtendgymnastiek, voetbal, een boswandeling, levend stratego, een bonte avond en bezoek aan een roofvogelshow! Het was een groot succes met veel blije kinderen.

Sinterklaasfeest

We willen weer een glutenvrij Sinterklaasfeest organiseren in de regio Gelderland op zaterdag 26 november van 14.00 tot 16.00 uur. Voorlopige locatie is ’t Zoetzand in Beusichem. Wil je helpen, heb je ervaring, weet je een betaalbare Sint of Piet of wil je meer informatie? Mail naar gl.activiteiten@glutenvrij.nl. Houd ook de website in de gaten!

Bakworkshop taart en koekjes in Heerde, Gelderland

5 oktober van 9.00 tot 12.00 uur & 7 oktober van 13.30 tot 16.30 uur

Tijdens de bakworkshop is er voldoende tijd om vragen te stellen en om tips en ervaringen uit te wisselen. Als u speciale wensen heeft, kunt u dit doorgeven. Misschien kan het in het lesprogramma worden meegenomen. Bij aanmelding graag uw lidmaatschapsnummer en datum van de bakworkshop vermelden. Overige informatie ontvangt u ca. één week voor de bakworkshop.

Contactpersoon: Anita Dam
Plaats: Heerde
E-mailgl.baklessen@glutenvrij.nl
Kosten: leden €9,00; introducés €13,00; niet-leden €24,50

Bakworkshop brood in Heerde, Gelderland

2 november van 9.00 tot 12.00 uur & 4 november van 13.30 tot 16.30 uur .

We gaan brood bakken met de broodbakmachine en in de oven, met verschillende soorten meel. Tijdens de bakworkshop is er voldoende tijd om vragen te stellen en om tips en ervaringen uit te wisselen. Als u speciale wensen heeft, kunt u dit doorgeven. Misschien kan het in het lesprogramma worden meegenomen. Bij aanmelding graag uw lidmaatschapsnummer en datum van de bakworkshop vermelden. Overige informatie ontvangt u ca. één week voor de bakworkshop.

Contactpersoon: Anita Dam
Plaats: Heerde
E-mailgl.baklessen@glutenvrij.nl
Kosten: leden €9,00; introducés €13,00; niet-leden €24,50

Bakworkshop feestdagen in Heerde, Gelderland

30 november van 9.00 tot 12.00 uur & 2 december van 13.30 tot 16.30 uur. 

We gaan kruidnootjes, speculaas, kerststol en oliebollen maken. Tijdens de bakworkshop is er voldoende tijd om vragen te stellen en om tips en ervaringen uit te wisselen. Als u speciale wensen heeft, kunt u dit doorgeven. Misschien kan het in het lesprogramma worden meegenomen.

Bij aanmelding graag uw lidmaatschapsnummer en datum van de bakworkshop vermelden. Overige informatie ontvangt u ca. één week voor de bakworkshop.

Contactpersoon: Anita Dam
Plaats: Heerde
E-mailgl.baklessen@glutenvrij.nl
Kosten: leden €9,00; introducés €13,00; niet-leden €24,50

Postadres: Postbus 5135 |1410 AC Naarden - Bezoekadres: Gooimeer 4 - 15 | 1411 DC Naarden
www.glutenvrij.nl
afmelden