Logo
NCV | Nieuwsbrief Utrecht/Flevoland - oktober 2016
  11 oktober 2016 | EDITIE oktober 2016

Beste leden,

Wij zijn de afgelopen tijd druk bezig geweest met het onderzoeken hoe we in de toekomst leuke en informatieve activiteiten voor u kunnen organiseren. Dat heeft onder andere geleid tot het opstellen van een aantal vacatures. Heeft u tijd en heeft u zin om ons te helpen, aarzel dan niet en meldt u aan!

Voor alle vacatures geldt dat u voor vragen of verdere informatie terecht kunt bij Marieke Docters van Leeuwen van de Vrijwilligershelpdesk, vrijwilligershelpdesk@glutenvrij.nl.

Verder geeft Karin Luijendijk ook volgend jaar weer bakworkshops voor volwassen, kinderen en tieners in Nieuwegein. Volwassenen op woensdagavond van 19.00-22.00 uur, voor kinderen (4-12 jaar) op woensdagmiddag van 14.00-17.00 uur en tieners (12-18 jaar) op zondagmiddag van 14.00-17.00 uur. De locatie van deze bakworkshops is Buurtplein Doorslag, Parelduiker 13, 3435 EP Nieuwegein. Data voor 2017 volgen zo snel mogelijk op de website en in de nieuwsbrief. Aanmelden kan alvast per email: ut.bakles.nieuwegein@glutenvrij.nl

1. Gezocht: Bakinstructrice/-instructeur voor de provincie Flevoland

Wilt u andere mensen leren hoe ze lekker en gezond glutenvrij kunnen bakken? Volg dan de basisscholing voor bakinstructeurs en maak veel leden in uw regio blij!

Om u op weg te helpen geeft de NCV niet alleen een basistraining, maar beschikt de NCV ook over een draaiboek om de workshops op te zetten.

Voor vragen kunt u ook terecht bij de landelijke bakcoördinator van de NCV: Jeandrine Kastelein, bakadvies@glutenvrij.nl.

2. Gezocht: Vrijwilliger kinderactiviteiten voor de provincie Flevoland

Wij zoeken een enthousiaste vrijwilliger, die het leuk vindt om activiteiten te organiseren voor kinderen in Flevoland. De leeftijdsgroep is in overleg te bepalen.

Voor vragen kunt u ook terecht bij de coördinator kinderactiviteiten van de regio Utrecht: Dennis van Woudenberg, ut.kinderactiviteiten@glutenvrij.nl.

3. Gezocht: Vrijwilliger voorlichting voor de regio Utrecht/Flevoland

Wij zoeken iemand, die ervaringsdeskundige is op het gebied van Coeliakie en het glutenvrije dieet. Werkzaamheden kunnen o.a. bestaan uit:

  • Het organiseren van voorlichtingsbijeenkomsten;
  • Standbemanning tijdens markten en evenementen;
  • Voorlichting geven op scholen, zorginstellingen enz.;
  • Verspreiden van voorlichtingsmaterialen;
  • Contact met de regionale pers.


Voor vragen kunt u ook terecht bij de voorzitter/voorlichter van de regio Utrecht/Flevoland: Irene Loep,  ut.voorlichting@glutenvrij.nl

4. Gezocht: Vrijwilliger voor het opbellen van nieuwe leden in de regio Utrecht/Flevoland

We vinden het erg belangrijk om nieuwe leden te verwelkomen en hen een luisterend oor te bieden. Er is al een vrijwilliger actief op dit gebied, maar aangezien onze regio groot is en we veel nieuwe aanmeldingen krijgen, zoeken we nóg een enthousiaste vrijwilliger.

Onderwerpen die tijdens een dergelijk gesprek aan de orde komen zijn bijvoorbeeld de voordelen van het lidmaatschap, het kenniscentrum op de website, de activiteiten van de vereniging, maar het belangrijkste is om vooral de mensen hun verhaal te laten doen.

Om u bij deze taak te begeleiden is er een belscript en kunt u via de NCV aangemeld  worden voor een speciale training door PGO Support.

Postadres: Postbus 5135 |1410 AC Naarden - Bezoekadres: Gooimeer 4 - 15 | 1411 DC Naarden
www.glutenvrij.nl
afmelden