Logo
NCV | Glutenvrij Express - jullie kennis gevraagd!
  13 april 2017 | EDITIE Oproep
Beste vrijwilligers,

Afgelopen zaterdag vond de jaarlijkse Nederlandse Coeliakie Dag in Vianen plaats. Het was een overweldigend positieve dag met een recordaantal bezoekers en leveranciers. Er hebben ook ruim 50 vrijwilligers hard gewerkt om van deze dag een succes te maken. En dat is gelukt! Op ons facebookbericht kwamen alleen maar positieve reacties. Wij willen nogmaals alle vrijwilligers bedanken voor hun bijdrage aan deze fantastische dag. Op naar volgend jaar!

In deze nieuwsbrief vragen wij jullie om jullie kennis op een aantal gebieden met ons te delen. Zouden jullie onderstaande berichtjes goed willen lezen? 

Alvast heel hartelijk dank en groeten,

Bianca, Annette, Ingrid, Viktoria, Laura, Andrea & Marieke

Wij willen graag in gesprek met jullie!

Als NCV doen wij er alles aan om het leven van de coeliakiepatiënt makkelijker te maken. Om dat te kunnen doen, willen wij graag met jullie in gesprek.

Wij zoeken vrijwilligers met coeliakie die op vrijdagochtend 12 mei naar het NCV-kantoor in Naarden kunnen komen. Wie kan anderhalf uur tijd missen om ons over hun behoefte aan informatie over glutenvrij leven te vertellen? Wij zijn op zoek naar mensen met coeliakie en naar mensen met jonge kinderen met coeliakie.

Vragen zullen zijn:

  • Welke informatie gebruik je vaak?
  • Welke informatie mis je?
  • Welke media gebruik je om informatie te vinden en wat zijn je ervaringen daarmee?

In twee panels van ongeveer 8 personen maken we er een leuke, leerzame ochtend van. Wij leren van jullie en ongetwijfeld leren jullie ook weer van elkaar. 

Doe je mee? Meld je dan aan met vermelding van leeftijd, geslacht, woonplaats, naam/leeftijd kind via vrijwilligershelpdesk@glutenvrij.nl.

Alvast enorm bedankt namens de NCV!

Poll over tarwezetmeel

Wij zijn heel benieuwd of jullie wel eens brood met tarwezetmeel kopen. Zouden jullie de poll op onze website hierover willen invullen? Klik hier.

Dankjewel!!

Hoe bereid je jezelf en je kind voor op (school)kamp?

Veel van jullie hebben ervaring met (school)kampen. Graag verzamelen we jullie tips en ervaringen voor glutenvrije basisschoolkinderen. Wij krijgen soms vragen van ouders of begeleiders die op schoolkamp gaan met een kind dat een glutenvrij dieet volgt.

Denk aan vragen als: 

Waar moet een ouder rekening mee houden als zijn kind in groep 8 op kamp gaat, hoe informeer je de kampleiding, op welke wijze kan de kampleiding rekening houden met een glutenvrij dieet.

Met jullie tips maken wij een handige informatiesheet dat beschikbaar wordt gesteld aan ouders/begeleiders. Je kunt tips/ervaringen sturen naar vrijwilligershelpdesk@glutenvrij.nl.

Hartelijk dank alvast, ook namens de ouders en kinderen!

Postadres: Postbus 5135 |1410 AC Naarden - Bezoekadres: Gooimeer 4 - 15 | 1411 DC Naarden
www.glutenvrij.nl
afmelden