Logo
NCV | Dit weekend 25% korting op je glutenvrije pizza! Week van de Coeliakie
  19 mei 2017 | EDITIE 2

Ncvncvbannersweekvdcoeliakiemedium2

Beste NCV-leden,

Afgelopen week organiseerden wij rondom de Internationale Dag van de coeliakie op dinsdag 16 mei een hele week waarin we extra aandacht aan coeliakie hebben besteed. Nog meer dan we normaal gesproken als vereniging al doen!

En die extra aandacht is er geweest! Het aantal likes op onze Facebookpagina is gestegen met 172% naar bijna 8000. En we mochten deze week veel meer bezoekers op onze website verwelkomen, met een piek op 16 mei. Daarnaast besteedden verschillende media aandacht aan de Internationale Dag van de Coeliakie. Al met al een succesvolle week!

25% korting bij Domino's

Wie geen zin heeft om uit de luie stoel te komen morgen, kan met korting een glutenvrije pizza bestellen. Pizzaketen Domino’s werd dit jaar lid van onze Horeca Alliantie Glutenvrij.

Omdat het de Week van de Coeliakie is krijgt iedereen korting die een glutenvrije pizza Margaritha en/of de pizza Perfect Pepperoni bestelt. Koop zaterdag of zondag online bij Domino’s je glutenvrije pizza met de actiecode 94705 en ontvang een eenmalige korting van 25% op je gehele bestelling!!

Brandbrief aan Koninklijke Horeca Nederland

We stuurden een brandbrief naar Koninklijke Horeca Nederland waarin we om hun medewerking vragen en we duidelijk maken hoe het dagelijks leven van iemand met coeliakie eruit ziet, in vergelijking met mensen die wel alles kunnen eten. Onze brief begon zo:

Zomaar een zaterdag. Je staat op na een leuke avond met vrienden. Je bent vergeten ontbijt te kopen. Je loopt naar je favoriete ontbijttentje, bestelt een uitsmijter en koffie, leest de krant. ‘s Middags spreek je af met je sportvrienden en dat eindigt in bitterballen en toch weer bier.

's Avonds ga je eten bij je ouders. Je praat over je studie, je vrienden, je vakantieplannen naar Zuid-Afrika. Wat een heerlijk weekend denk je als je de trein terug naar huis neemt.

Zomaar een zaterdag. Je hebt coeliakie. Je staat op na een leuke avond met vrienden. Je bent vergeten glutenvrij brood in te slaan en je eet staand aan het aanrecht een paar rijstwafels met kaas. ‘s Middags spreek je af met je sportvrienden. Het biertje dat voor je wordt gekocht sla je af (stom, sorry zeggen ze) en in plaats van bitterballen bestel je een kaasplankje. Maar omdat de plank vol met broodkruimels ligt laat je die toch maar staan.

's Avonds ga je eten bij je ouders. Je weet dat je ouders al 's middags zijn begonnen met boodschappen doen en dat ze de keuken speciaal hebben schoongemaakt. Jullie praten over je studie, over de nieuwe glutenvrije producten, of je wel goed eet en over je vakantie. Je moeder vraagt of je weet hoe je je moet redden daar met je glutenvrij dieet. Wat ga ik morgenochtend eten, denk je als je de trein terug naar huis neemt.’… Lees verder 

Zorgeloos uit eten

Zorgeloos uit eten gaan is voor mensen met glutenintolerantie soms een heel geregel. Daarop heeft de NCV de aandacht gevestigd tijdens deze Week van de Coeliakie. We hebben een prachtig informatief filmpje laten maken waarin op eenvoudige wijze wordt uitgelegd wat coeliakie is. Niet alleen handig om te laten zien aan de chefkok, maar ook om te delen met familie, vrienden, op school of op het werk. Dit filmpje is inmiddels al meer dan 3500 keer bekeken. We hebben speciale acties georganiseerd voor onze leden met leden van onze Horeca Alliantie Glutenvrij. Deze pioniers in de horeca laten zien dat het ook anders kan! Met name het filmpje van topkok Julius Jaspers maakte goed duidelijk dat het niet zo moeilijk is als gedacht wordt. En het werkt! Er zijn al verschillende horecagelegenheden geweest die interesse hebben getoond in onze Horeca Alliantie Glutenvrij.

Acties Week van de Coeliakie

Heeft u aan het begin van de week de acties van McDonald's en Happyhappyjoyjoy gemist? Kijk dan nog even op onze facebookpagina. Daar zie u ook de andere acties die we voor u georganiseerd hebben. Zo geeft buffetrestaurant Thijs en Aafke in Klijndijk vanaf deze week 25% korting op (glutenvrije) maaltijden tot en met oktober op vertoon van de NCV-ledenpas.

Of liever een overnachting aan zee met glutenvrij ontbijt? Het is immers heerlijk als je zorgeloos kunt genieten zon, strand en restaurant. Hotel Meyer in Bergen aan Zee, ook lid, geeft 25% korting op een overnachting voor twee personen met glutenvrij ontbijt aan de winnaar van onze Facebook-actie Like&Deel deze week. Doe gauw nog mee!

Ook glutenvrij tapasrestaurant De Ontmoeting in Nijmegen geeft voor de rest van de Coeliakiemaand t/m 31 mei aan iedereen 10% korting op de totale rekening, incluis de drank. Meld wel bij de online reservering de actiecode ‘Ontmoeting 10%’ (tapasontmoeting.nl).

Helpt u mee??

Door aandacht te vragen voor mensen met coeliakie die ook eens zorgeloos uit eten willen, hopen we dat er meer restaurants, verspreid over heel Nederland, zich zullen aansluiten bij Horeca Alliantie Glutenvrij. Zodat iedereen die om medische reden een glutenvrij dieet moet volgen veilig en zorgeloos uit eten kan gaan.

U kunt ons daar ook bij helpen door restaurants waar u komt te wijzen op Horeca Alliantie Glutenvrij en ze te vragen om zich aan te sluiten. Op deze pagina is heel veel informatie te vinden speciaal voor koks. Leuk dat u mee doet! Samen maken we een er mooi glutenvrij Nederland van!

Postadres: Postbus 5135 |1410 AC Naarden - Bezoekadres: Gooimeer 4 - 15 | 1411 DC Naarden
www.glutenvrij.nl
afmelden