Logo
NCV | Glutenvrij Express
  31 mei 2017 | EDITIE juni 2017
Beste vrijwilligers,

Met de zomer op komst zijn veel leden druk bezig met de vakantievoorpret. Dat merken wij op kantoor heel goed. Leden zijn veel op zoek naar vakantie-informatie en bestellen of downloaden weer massaal de dieetpasjes en dieetvertalingen. De nieuwe vakantie informatiesheets die we op de website hebben geplaatst worden ook goed gevonden. Wij hebben als team onze vakanties goed op elkaar afgestemd, zodat er altijd iemand aanwezig is. De laatste week van juli (24 – 28 juli) is het kantoor gesloten. Qua activiteiten kunnen we zien dat het de komende tijd iets rustiger is. Dat geldt natuurlijk niet voor de vijf glutenvrij zomerkampen, die gaan de hele zomer en najaar door!

Wij wensen jullie allemaal alvast een hele fijne zomer!

Andrea, Annette, Bianca, Ingrid, Laura, Marieke & Viktoria

Inhoudsopgave

# Personeelscarrousel – wie gaat wat doen?
# Verslag week van de coeliakie
# Filmpje wat is coeliakie?
# Vrijwilligershandboek
# Oproep: wil jij vertellen wat Chris Mulder voor je heeft betekend?
# Vrijwilligersdag 7 oktober 2017

Personeelscarrousel – wie gaat wat doen?

De vereniging groeit hard. We krijgen steeds meer leden, meer vrijwilligers en meer taken erbij. Daarom zijn er extra uren beschikbaar gekomen en hebben we gekeken naar de invulling van de werkzaamheden zoals ze nu zijn. Daaruit is een aantal wijzigingen voortgekomen. Marieke, Ingrid en Andrea gaan allemaal iets anders (erbij) doen.

Vanaf 15 juni aanstaande wordt Ingrid de vrijwilligerscoördinator en dus jullie eerste aanspreekpunt. De meesten van jullie kennen Ingrid al, omdat zij al jaren als bureaumanager jullie telefonisch te woord staat. Marieke wordt Manager Informatie en gaat zich nu volledig bezig houden met het up to date houden van de juiste informatie. Andrea neemt vanaf 15 juni de accountmanagementtaken van Ingrid over. Zij is nu al een aantal jaren onze licentiemanager. Op deze manier wordt het voor de leveranciers ook overzichtelijker; ze hebben dan nog maar een contactpersoon binnen de NCV.

Deze verschuivingen zorgen er ook voor dat we meer over elkaars werkzaamheden leren, zodat we altijd kunnen bijspringen indien nodig! De functie van Bianca (directeur), Annette (manager Communicatie) , Laura (manager Kenniscentrum) en Viktoria (secretariaat) blijft ongewijzigd.

Marieke: ‘Ik vond het ontzettend leuk om met jullie te mogen samenwerken de afgelopen jaren. Jullie enthousiasme voor de vereniging en haar leden zorgden ervoor dat ik mijn werk met veel plezier deed. Ik neem natuurlijk geen afscheid en ik ben ook altijd achtervang voor het geval dat, maar Ingrid wordt nu echt jullie aanspreekpunt.’

Ingrid: ‘Ik heb aan Marieke kunnen zien hoe leuk het werk als vrijwilligerscoordinator is, dus ik heb heel veel zin om met jullie samen te gaan werken de komende tijd.' 

Mochten jullie vragen hebben over deze wisseling van de wacht, laat het ons weten via vrijwilligershelpdesk@glutenvrij.nl.

In een overzicht ziet dat er zo uit:

  Voor 15 juni Na 15 juni

Ingrid Willemsen

Bureaumanager & accountmanager

Bureaumanager & vrijwilligerscoördinator

Marieke Docters van Leeuwen

Manager informatie & vrijwilligerscoördinator & organisator landelijke evenementen Manager informatie & organisator landelijke evenementen
Andrea Wesselius  Licentiemanager Licentiemanager & accountmanager
Verslag week van de coeliakie

De Week van Coeliakie 2017 met als thema ‘Zorgeloos uit eten’ was een enorm succes! We bereikten hiermee zo’n 74.000 mensen en het aantal likes op onze Facebookpagina is gestegen met 172% naar ruim 8000. We mochten die week veel meer bezoekers op onze website verwelkomen, met een piek op 16 mei, Internationale Dag van de Coeliakie. Daarnaast besteedden verschillende media aandacht aan de Internationale Dag van de Coeliakie. Al met al een succesvolle week! Wil je meer lezen over wat we allemaal gedaan hebben, klik hier.

Filmpje Wat is Coeliakie

Op 16 mei lanceerden wij ook onze nieuwe informatiefilm. Hierin wordt op een duidelijke manier uitleg gegeven over wat coeliakie is. Heel geschikt om je collegae op het werk te laten zien wat jij nu precies hebt of de leerkracht op school. Je kunt het ook onder de aandacht brengen van de NCV-leden die je tegenkomt tijdens de activiteiten die jullie organiseren. Het filmpje is te zien via de homepage www.glutenvrij.nl

Vrijwilligershandboek

Er wordt hard gewerkt aan het vrijwilligershandboek van de NCV. Op dit moment ligt het vrijwilligershandboek bij de leescommissie, bestaande uit een aantal vrijwilligers. Voor de zomervakantie zullen we het vrijwilligershandboek op de website plaatsen in het kenniscentrum vrijwilligers.

Oproep: wil jij vertellen wat Chris Mulder voor je heeft betekend?

Dè coeliakie-expert van Nederland, mdl-arts dr. Chris Mulder, gaat met pensioen. Hij heeft coeliakie op de kaart gezet in Nederland. We maken een film voor zijn afscheid. Daarin willen we ook patiënten aan het woord laten die vertellen wat hij voor hen betekend heeft.

Onze draaidagen zijn op 22 en 23 juni in het VUmc in Amsterdam.

Vind je het leuk hieraan mee te werken en kun je op een van die dagen, schrijf dan onder vermelding van je contactgegevens naar redactie@glutenvrij.nl.

Vrijwilligersdag 7 oktober 2017

De landelijke vrijwilligersdag komt er weer aan. Op zaterdag 7 oktober willen we jullie weer graag in het zonnetje zetten. Zijn er vrijwilligers die mee willen helpen organiseren of mee willen helpen nadenken? Dan kunnen we er weer een fantastische dag van maken. Je kunt je aanmelden via vrijwilligershelpdesk@glutenvrij.nl.

Postadres: Postbus 5135 |1410 AC Naarden - Bezoekadres: Gooimeer 4 - 15 | 1411 DC Naarden
www.glutenvrij.nl
afmelden