Zijn er manieren om de voedingswaarde van glutenvrij brood te verbeteren?
Er is gekeken naar de geschiktheid van broccolipoeder als glutenvrije component in glutenvrij brood. In het onderzoek werd 5% maiszetmeel vervangen door broccolipoeder. Dit beïnvloedde de smaak niet, een hoger percentage deed dat wel. Op basis van de verkregen resultaten valt op dat broccolipoeder met succes kan worden gebruikt. Het verbetert de voedingswaarde en de eigenschappen van het brood.
Klik op de link als je meer wilt lezen: Lees hier het hele onderzoek
*Als NCV houden we altijd wetenschappelijke onderzoeken in de gaten over coeliakie, NCGS en DH. Vind jij dat ook belangrijk? Word NCV-lid voor 30 euro per jaar: www.ncv.nl/word-lid-van-ncv
Archief > 2021 > mei
- 28-05-2021 28-05-2021 19:55 - Vraag van de week!
- 25-05-2021 25-05-2021 11:54 - Aanmelden voor ons online Medisch Forum kan alleen vandaag nog!
- 22-05-2021 22-05-2021 19:40 - Kinderen kunnen online vragen stellen aan de dokter - 9 juni
- 21-05-2021 21-05-2021 09:48 - Vraag van de week
- 20-05-2021 20-05-2021 20:23 - Online medisch forum op 2 juni - meld je aan!
- 19-05-2021 19-05-2021 09:00 - Zijn er manieren om de voedingswaarde van glutenvrij brood te verbeteren?
- 17-05-2021 17-05-2021 16:03 - RTL-Nieuws: screen elk kind op coeliakie!
- 16-05-2021 16-05-2021 07:55 - Samen bakken op de Internationale Dag van de Coeliakie!
- 15-05-2021 15-05-2021 12:36 - Volg indrukwekkende fietstocht van NCV-directeur voor onderzoek naar coeliakie
- 15-05-2021 15-05-2021 08:14 - Heb je alles al in huis voor de bakactie op de Internationale Dag van de Coeliakie
- 13-05-2021 13-05-2021 08:43 - Download hier de recepten voor de bakactie op 16 mei
- 12-05-2021 12-05-2021 14:49 - Save the date kindermiddag
- 12-05-2021 12-05-2021 14:48 - Save the date medisch forum
- 11-05-2021 11-05-2021 07:45 - Bak je ook mee tijdens de nationale glutenvrije bakactie? Vandaag kan je nog een starterspakket bestellen.
- 10-05-2021 10-05-2021 14:37 - 630 kilometer fietsen in twee dagen om coeliakie de wereld uit te krijgen!
- 07-05-2021 07-05-2021 11:20 - Coeliakie en lactose-introlerantie
- 04-05-2021 04-05-2021 11:50 - Nationale, glutenvrije bakactie op 16 mei! Doe jij mee?!