Alles voor een glutenvrij leven.
Menu

« Terug

Welke talentvolle coeliakieonderzoeker verdient volgens jou de NCV Stimuleringsprijs?

NCV_illustratie_Arts.png21 maart 2022

NCV leden kunnen nu meestemmen wie van de drie genomineerde, talentvolle onderzoekers in aanmerking komt voor de NCV Stimuleringsprijs. De drie genomineerde onderzoekers, Tom van Gils, Nicolette Wierdsma en Lisanne Bosch hebben allemaal een voorstel ingediend over wat zij met de prijs zouden willen doen. Tot en met 27 maart kun je als NCV lid stemmen op de genomineerden. De stemmen van de leden en het oordeel van een deskundige ledenjury bepalen samen wie de uiteindelijke winnaar wordt.

Breng nu je stem uit>

NCV Stimuleringsprijs

De NCV wil dat er zo veel mogelijk onderzoek naar coeliakie, dermatitis herpetiformis en aanverwante aandoeningen gedaan wordt en wil jonge onderzoekers stimuleren om zich te blijven verdiepen in deze aandoeningen. Daarom kunnen talentvolle onderzoekers in aanmerking komen voor de NCV Stimuleringsprijs. De winnaar krijgt een oorkonde en 15.000 euro om bestaand onderzoek verder uit te breiden of te werken aan toepassing van hun bevindingen in de praktijk.

Rond 2 april maakt de jury de uitslag bekend. De prijs zal worden uitgereikt op de Nederlandse Coeliakie Dag op 2 juli.

« Terug

Uitgelicht

Vormen van coeliakie

Glutenallergie, -intolerantie, -sensitiviteit of coeliakie?

Lees meer over 'Glutenallergie, -intolerantie, -sensitiviteit of coeliakie?'
Symptomen en klachten

Symptomen en klachten bij coeliakie

Lees meer over 'Symptomen en klachten bij coeliakie'
Erfelijkheid

Is coeliakie erfelijk?

Lees meer over 'Is coeliakie erfelijk?'
Diagnose

Waarom is een diagnose zo belangrijk?

Lees meer over 'Waarom is een diagnose zo belangrijk?'

Uitgelicht

Gezond glutenvrij

Wat kan ik wel en wat kan ik niet eten?

Lees meer over 'Wat kan ik wel en wat kan ik niet eten?'
Veilig glutenvrij

Producten met het Crossed Grain keurmerk

Lees meer over 'Producten met het Crossed Grain keurmerk'
Productgroepen

Granen en alternatieven

Lees meer over 'Granen en alternatieven'
Gluten in non-food

Gluten in knutselmaterialen

Lees meer over 'Gluten in knutselmaterialen'

Uitgelicht

Recept van de maand

Gevulde focaccia met kaas en rucola

Lees meer over 'Gevulde focaccia met kaas en rucola'
Veelgestelde vraag

Welke broodbakmachine kan ik het beste kopen?

Lees meer over 'Welke broodbakmachine kan ik het beste kopen?'
Bakworkshop

Wil je ook glutenvrij leren bakken?

Lees meer over 'Wil je ook glutenvrij leren bakken?'
Keukeninrichting

Hoe houd je je keuken glutenvrij?

Lees meer over 'Hoe houd je je keuken glutenvrij?'

Uitgelicht

Op kamp

Goed voorbereid op kamp

Lees meer over 'Goed voorbereid op kamp'
Op de middelbare school

Glutenvrij eten als je naar de middelbare school gaat

Lees meer over 'Glutenvrij eten als je naar de middelbare school gaat'
18-28 jaar

Ontmoet andere jongeren met coeliakie

Lees meer over 'Ontmoet andere jongeren met coeliakie'
Veelgestelde vraag

Kan ik uit hetzelfde glas drinken van iemand die gluten heeft gegeten?

Lees meer over 'Kan ik uit hetzelfde glas drinken van iemand die gluten heeft gegeten?'