Bevat tarwe van vroeger minder gluten dan modern tarwe?

Vaak wordt gezegd dat tarwesoorten van vroeger minder gluten bevatten dan de moderne vormen. Recent onderzoek laat zien wat we hier tot nu toe over weten. Klik hier voor meer informatie (wel even inloggen)
*Als NCV verzamelen we de laatste wetenschappelijke inzichten. Dit kunnen wij doen dankzij onze leden. Word jij ook lid? Dat kan voor 30 euro per jaar. www.ncv.nl/lidworden
Archief > 2022 > juli
- 28-07-22 12:00 - Activiteitenwedstrijd, doe je mee?
- 27-07-22 08:00 - Coeliakie en erfelijkheid
- 26-07-22 15:30 - Onderzoek naar kunstmatige intelligentie en zorg op afstand, doe mee!
- 26-07-22 08:00 - Op zoek naar een luisterend oor?
- 25-07-22 08:00 - "Sporen van gluten" op het etiket, wat weten we?
- 22-07-22 08:00 - Coeliakie & antistoffen, hoe zit het precies?
- 21-07-22 16:45 - Café Glutenvrij in Noord-Holland
- 20-07-22 08:00 - Relatie coeliakie en endometriose
- 19-07-22 08:00 - Vakantie en zin om te lezen?
- 14-07-22 12:00 - Podcast: glutenvrij leven voor en door kinderen
- 13-07-22 10:31 - Vacature bij de Nederlandse Coeliakie Vereniging!
- 13-07-22 08:00 - Bevat tarwe van vroeger minder gluten dan modern tarwe?
- 11-07-22 16:09 - De Nederlandse Coeliakie Dag aftermovie!
- 07-07-22 09:58 - Lezingen Nederlandse Coeliakie Dag online
- 06-07-22 08:00 - Kunnen kinderen zonder of met weinig maag-darmklachten toch coeliakie hebben?
- 05-07-22 09:00 - Ben je tussen de 18 en 28? En glutenvrij?
- 02-07-22 09:03 - De Nederlandse Coeliakie Dag was erg geslaagd!