Volg ons
Internationale dag van de coeliakie: 16 mei

Internationale dag van de coeliakie: 16 mei

2020: Meer begrip voor coeliakie

Op de Internationale Dag van de Coeliakie (16 mei) lanceren we een supergezellige kennisquiz: de CoeliaQuiz. Een ‘anderhalvemeterproof’ spel dat je hieronder gratis kan downloaden en spelen met familie, vrienden, kennissen, collega’s of buren.  

 

Spelenderwijs meer begrip

In deze tijden kunnen we wel wat vermaak en sociaal contact gebruiken. En misschien ook wel wat meer begrip. Want uit recent onderzoek van de Maag Lever Darm Stichting bleek maar weer eens dat mensen met coeliakie vaak niet begrepen worden, zelfs niet door mensen uit de eigen omgeving. 

Zo gaf maar liefst 75% van de mensen met coeliakie aan dat mensen in hun omgeving niet begrijpen dat ze op basis van medische grond glutenvrij moeten eten, omdat ze denken dat het een hype is.

Als patiëntenvereniging willen we dan ook het begrip vergroten voor mensen die een glutenvrij dieet moeten volgen. Door de kennisquiz te spelen, steken mensen van alles op over coeliakie en ontdekken ze wat de impact ervan is op het leven van de persoon die hen voor het spel heeft uitgenodigd. 

Elke deelnemer die een emailadres achterlaat, ontvangt naderhand een set flyers vol handige tips. Bijvoorbeeld over wat je moet doen als iemand met coeliakie bij hen op bezoek komt of als je uit eten gaat met iemand die geen gluten verdraagt. 

Speel ook voor meer begrip en win!

Hoe meer mensen meedoen, hoe meer begrip we kweken voor mensen die glutenvrij moeten leven. Daarom loven we een prijs uit aan de CoeliaQuizmaster die de meeste deelnemers weet te strikken. Die wint een superlekkere glutenvrije verrassing.

Dus nodig iedereen uit en speel zo vaak je wilt!

 Eerdere edities van de Internationale Dag van de Coeliakie

Wil je weten wat we voorgaande jaren hebben gedaan op de Internationale dag van de Coeliakie, kijk dan hier.

Wat krijg je bij de NCV?

Voorlichting, contact met anderen, telefonisch spreekuur diëtist, kortingen en nog veel meer...

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002


Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944

Volg ons

Voordeel voor leden

  • Welkomstpakket
  • 4x per jaar het Glutenvrij Magazine
  • Toegang tot de hele site
  • Exclusieve kortingen met onze ledenpas
  • en nog veel meer ...

MEER INFORMATIE