Volg ons

Internationale dag van de Coeliakie in het verleden

Ncvbanner int coeliakiedag 643x106

2016

 de Internationale Dag van de Coeliakie op 16 mei 2016 heeft de NCV een open brief aan minister van  Volksgezondheid Schippers geschreven. Daarin deed de vereniging een oproep voor een snellere diagnose voor mensen met een glutenintolerantie. Nog altijd wordt immers slechts 1 op de 6 mensen met coeliakie gediagnosticeerd. Ook kondigde de NCV deze de landelijke diagnose-campagne www.hebikcoeliakie.nl met Marga van Praag aan.

2015

In 2015 hebben we gekozen voor de slogan: als glutenvrij eten geen keuze is. Zodat we aandacht blijven vragen voor al die diegenen die een heel leven lang een glutenvrij dieet moeten volgen.

Verhalen verzamelen

We hebben verhalen verzameld en de drie leukste inzendingen wonnen een uitgebreid glutenvrij levensmiddelenpakket aangeboden door een van onze partners Ruttmans, de Glutenvrije Wereld. 

#wijbloggenglutenvrij: Mijn verhaal

Voor mensen met coeliakie is een glutenvrij dieet het enige medicijn voor hun auto immuunziekte. Bittere noodzaak voor Mirjam. Lees haar ontroerend verhaal Over verdriet en veerkracht hier.

Dagelijkse column over ‘als glutenvrij eten geen keuze is’ door F. Meijer

In het kader van de Internationale dag van de coeliakie op 16 mei schreef Fabienne Meijer (schrijver voor o.a. Glutenvrij Magazine) dagelijks een column voor de NCV met als thema 'als glutenvrij eten geen keuze is'. Lees hier haar dagelijkse column.

En in de rest van Europa

Ook de andere Europese coeliakieverenigingen besteedden aandacht aan de Internationale Dag van de Coeliakie. Klik hier om te kijken wat er allemaal in Europa gebeurde.

Goed glutenvrij

Een glutenvrij dieet is meer dan alleen de gluten uit je dieet halen. De NCV adviseert iedereen met een glutenvrij dieet om dat ook op een goeie manier te doen en goed te letten op zoet/zout/vet en voldoende vezels. Meer hierover leest u hier.

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002


Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944

Volg ons

Voordeel voor leden

  • Welkomstpakket
  • 4x per jaar het Glutenvrij Magazine
  • Toegang tot de hele site
  • Exclusieve kortingen met onze ledenpas
  • en nog veel meer ...

MEER INFORMATIE

Meldpunt foutieve informatie allergenen

Ervaar je onvoldoende of foutieve informatie over allergenen in een product in de horeca of detailhandel dan kun je dat melden bij ons.