Volg ons

Verslag Nederlandse Coeliakie Dag 2016

Op zaterdag 16 april 2016 vond in Hotel van de Valk Vianen de jaarlijkse Nederlandse Coeliakie Dag plaats. Het was een dag vol interessante lezingen, elkaar ontmoeten & heerlijke glutenvrije producten proeven en kopen. Ruim 2600 leden kwamen op deze bijzondere dag af. Aan de enthousiaste reacties die we krijgen, hebben velen genoten!

Het verslag van deze dag vindt u hier (verschenen in Glutenvrij Magazine 2, 2016).

Glutenvrije markt
Van 10.00 - 14.00 vond de grootste gratis toegankelijk glutenvrije warenmarkt van Nederland plaats. De leveranciers hadden extra veel producten meegenomen om te voorkomen dat leden die wat later kwamen alleen lege dozen aantroffen. En dat is gelukt! De drukte was dit jaar wat beter verspreid over de hele dag. Iedereen heeft naar hartelust kunnen proeven en producten kopen. 

Glutenvrij lunchbuffet
Zo'n 550 bezoekers en vrijwilligers hebben genoten van het uitgebreid glutenvrij lunchbuffet. Een jonge bezoeker vertelde met rode wangetjes dat hij wel zeven toetjes had gegeten. Genieten!

Kinderopvang
Ruim 90 kinderen van 3 tot en met 11 jaar hebben gebruik gemaakt van de kinderopvang. Ze hebben geknutseld, eierkoeken versierd en spelletjes gedaan. Met rode wangetjes van plezier werden ze weer opgehaald door hun ouders.

Lezingenprogramma NCD
Er was een uitgebreid programma met lezingen. Niet iedereen kon overal bij zijn. Vandaar dat we alle beschikbaar gestelde lezingen in het kenniscentrum op de website plaatsen. Daarvoor kunt u hier inloggen.

Bakdemonstraties
U kon de kneepjes van het glutenvrije bakvak leren. Glutenvrij brood is in de meeste supermarkten kant-en-klaar te koop. Maar vers brood is natuurlijk het lekkerst. Tijdens de Nederlandse Coeliakie Dag gaven twee zeer ervaren bakinstructrices een openbare bakdemonstratie. Zij lieten zien hoe je brood, maar ook pizza kunt bakken. De recepten die zij hiervoor gebruiken kunt u vinden in het kenninscentrum van de NCV. Hiervoor moet u eerst inloggen.

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002

Volg ons

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944