Volg ons

Nationaal Schoolontbijt

Nationaal Schoolontbijt

De NCV is al sinds 2011 vaste partner van het Nationaal Schoolontbijt en samen zorgen we ervoor dat ook voor kinderen die coeliakie hebben het Schoolontbijt een feestje wordt. We schrijven handleidingen voor docenten en voor overblijfouders. Maar sinds 2014 zit er dus ook een echt glutenvrij product bij van het merk Consenza. Het product is uiteraard eerst voorgelegd aan het Voedingscentrum dat alle producten in het ontbijtpakket beoordeelt. Wie weet lukt het ons ooit nog eens om dagvers glutenvrij brood in het pakket te krijgen!

Ook in 2017 glutenvrije crackers in pakket

Tijdens de 15e editie (van 6 tot en met 10 november 2017) van Het Nationaal Schoolontbijt krijgen ruim een half miljoen kinderen op zo’n 2.900 basisscholen een ontbijt geserveerd. Elke deelnemende school ontvangt voor elke klas een ontbijtpakket met daarin een pakketje glutenvrije crackers. Dat ontbijt bestaat uitsluitend uit brood, beleg en drinken dat het Voedingscentrum beoordeelt als voorkeurs- of middenwegproduct, dus als gezond. Voor de kinderen met coeliakie zitten er dus ook dit jaar weer glutenvrije crackers in het pakket. Naast het glutenvrije ontbijtproduct stelt de NCV een handleiding beschikbaar om ouders en leerkrachten die het ontbijt begeleiden te helpen ook glutenvrije kinderen zo goed mogelijk door het ontbijt te loodsen. 

Wat zit er in het pakket?

De volgende producten zijn WEL glutenvrij: Conzensa crackers, Blue Band halvarine, kaas, Eru smeerkaas, appel/perenstroop, jam, yoghurt, melk, thee, groenten en fruit. De volgende producten zijn NIET glutenvrij: brood, bolletjes, krentenbollen, speltwafels, cruesli.

Nationaal Schoolontbijt
Nationaal Schoolontbijt
Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden  

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944

Volg ons

Voordeel voor leden

  • Welkomstpakket
  • 4x per jaar het Glutenvrij Magazine
  • Toegang tot de hele site
  • Exclusieve kortingen met onze ledenpas
  • en nog veel meer ...

MEER INFORMATIE

Meldpunt foutieve informatie allergenen

Ervaar je onvoldoende of foutieve informatie over allergenen in een product in de horeca of detailhandel dan kun je dat melden bij ons.