Volg ons

Bijna Sint Maarten. En als je kind een gv-dieet volgt, wat dan?

6 november 2014

De NCV heeft een nieuwe FAQ toegevoegd aan haar lijst over glutenvrij en Sint Maarten. Dat is namelijk voor (de vaders en moeders van) kinderen met coeliakie geen vanzelfsprekend en zorgeloos feestje.


We adviseren het volgende:

  1. Laat uw kind zoveel mogelijk snoep uitkiezen dat verpakt is. U kunt dan later thuis samen uitzoeken welk snoep wel en niet glutenvrij is, door het etiket te lezen of navraag te doen bij de fabrikant als het etiket onduidelijk is. U kunt ook contact opnemen met dietist@glutenvrij.nl. Hier treft u een lijst aan van verschillende soorten snoepgoed in miniverpakkingen en snacks.
  2. Leg aan uw kind uit dat het niet verstandig is om onderweg al te gaan snoepen om te voorkomen dat uw kind toch per ongeluk gluten binnen krijgt. U zou uw kind bijvoorbeeld een rugzakje op kunnen doen waar het snoep in bewaart kan worden tijdens het lopen; dan is er minder de neiging om ondertussen wat te eten.
  3. Soms is het mogelijk, soms ook niet, maar als u afspraken kunt maken met de buren over glutenvrij snoep is dat natuurlijk een mooie oplossing. Er zijn ook ouders die wat glutenvrij snoep vooraf langs brengen bij hun buren.
Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002

Volg ons

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944