Volg ons

Nationaal Schoolontbijt 2014 - 3 tot en met 7 november 2014

2 november 2014

Het is de NCV gelukt! In het ontbijtpakket van Het Nationaal Schoolontbijt zitten dit jaar glutenvrije crackers, speciaal voor alle glutenvrije kinderen van Nederland!

 

De Nederlandse Coeliakie Vereniging is al sinds 2011 vaste partner van het Nationaal Schoolontbijt en samen zorgen we ervoor dat ook voor kinderen die coeliakie hebben het Schoolontbijt een feestje wordt. We schrijven handleidingen voor docenten en voor overblijfouders. Maar nu zit er dus ook een echt glutenvrij product bij van het merk Consenza. Het product is uiteraard eerst voorgelegd aan het Voedingscentrum dat alle producten in het ontbijtpakket beoordeelt. Wie weet lukt het ons ooit nog eens om dagvers glutenvrij brood in het pakket te krijgen!
 
Tijdens de 12e editie van Het Nationaal Schoolontbijt krijgen ruim een half miljoen kinderen op zo’n 2.500 basisscholen een ontbijt geserveerd. Elke deelnemende school ontvangt voor elke klas een ontbijtpakket met daarin een pakketje glutenvrije crackers. Dat ontbijt bestaat uitsluitend uit brood, beleg en drinken dat het Voedingscentrum beoordeelt als voorkeurs- of middenwegproduct,: dus als gezond. Het ontbijt voor de scholieren bestaat uit tarwebolletjes, krentenbollen, volkorenbrood, halvarine, fruitstroop, halvajam, smeerkaas, 30+ kaas, halfvolle melk en fruit. Voor de kinderen met een glutenintolerantie zitten er dus dit jaar voor het eerst glutenvrije crackers in het pakket. Naast het glutenvrije ontbijtproduct stelt de NCV een handleiding beschikbaar om ouders en leerkrachten die het ontbijt begeleiden te helpen ook glutenvrije kinderen zo goed mogelijk door het ontbijt te loodsen.
 

Glutenvrij beleg

Smeerkaas (bevat melk)
30 plus kaas (bevat melk)
Halvarine Blueband (bevat melk)
Fruitesse appel/kaneel fruitstroop: geen gluten bevattende granen maar bevat wel glucose-fructosestroop
Halva aardbei jam AH

Lesmateriaal

Al het lesmateriaal is ontwikkeld in samenwerking met het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG), de Hartstichting, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Op het plattform lesmateriaal, vindt u onder andere filmpjes en andere middelen.

Downloads

 
Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002

Volg ons

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944