Volg ons

Het nieuwe magazine is uit!

25 februari 2014

We hebben weer heel veel in de aanbieding in dit nieuwe, mooie nummer van Glutenvrij Magazine, het eerste van 2014. Wetenswaardigheden, tips (ook in verband met uw belastingaangifte!), leuke rubrieken (interviews, Coeliakidz, Puberz, onder andere) en recepten uiteraard. Daarnaast bieden we u de mogelijkheid om méér te doen voor het wetenschappelijk onderzoek op coeliakiegebied (dat ons allen uiteindelijk ten goede komt) en/of voor uw vereniging.

Haver, schone haver, gegarandeerd zonder kruisbesmetting, wint terrein – letterlijk (er wordt er steeds meer van verbouwd en geoogst) maar ook figuurlijk, bij producenten, consumenten en winkeliers. U kunt er veel over lezen in dit nummer, maar er is nog véél meer (vooral wetenschappelijks) te lezen op deze website. Online hebben we ook alvast een paar haverrecepten klaargezet.

Cover Glutenvrij Magazine 1-2014

Verder besteden we veel aandacht aan financiële zaken – binnenkort is het weer tijd voor uw belastingaangifte! In dit nummer dus weer wat tips, in het bijzonder over de aftrekposten, die u vooral niet moet vergeten. Dieetkosten zijn nog steeds aftrekbaar. U vindt een artikel hierover in het blad, en op deze website een iets langere versie, met de nodige links naar de belastingdienst en de lijst met aftrekbare dieetkosten.

Met wat u daarmee ‘verdient’, of overhoudt, zou u misschien het wetenschappelijk onderzoek naar coeliakie kunnen stimuleren… Verschillende mensen zetten zich daarvoor in, en niet alleen in een medisch centrum. Zo klimt Prof. Dr. Chris Mulderop de racefiets, rijdt mee (180 km!) met Limburgs Mooiste en zamelt zo geld in voor het onderzoeksfonds van de NCV. Wilt u meefietsen? Geef u dan op via redactie@glutenvrij.nl met in het de onderwerpregel: Limburgs mooiste. Maar u kunt deze dappere wielrenners en mountainbikers ook sponsoren. Houd glutenvrij.nl in de gaten!

Sponsoren kunt u ook Harry Souverijn, die van zijn kant, net als twee jaar geleden, op pelgrimstocht gaat naar Santiago de Compostela, nu via een langere en veel zwaardere route, de Camino de Plata of Zilveren Weg. U kunt hem volgen op (en sponsoren via) zijn blog Camino Plata de Harry. Ook wat hij inzamelt gaat allemaal naar het Onderzoeksfonds van de NCV (Bankrekening NL76 RABO 0337 8099 17 o.v.v. onderzoeksfondsNCV/Camino).

In dit nummer ook weer mooie interviews: met kinderarts Frank Kneepkens, en – in de nieuwe serie: ‘Leven met een ander dieet’ – met nierpatiënte Margot Linden, die extreem zoutarm moet eten. Dat is weer eens andere koek dan glutenvrij…

Maar we hebben nog veel meer in de aanbieding, zoals tips van de diëtiste om etiketten goed te lezen (daarover geeft ze ook een workshop op de Nederlandse Coeliakie Dag in Vianen, 12 april) en recepten natuurlijk (kijk ook op glutenvrij.nl/recepten). Ook de bakinstructrices – onder aanvoering van Jeandrine Kastelein – zijn trouwens weer present in Vianen op 12 april.

Heel blij zijn we met alle mails en foto’s voor de kinder- en tienerrubrieken. Zo worden dit echt jullie eigen pagina’s. Blijf vooral schrijven en suggesties sturen (redactie@glutenvrij.nl)! En dat geldt natuurlijk ook voor de volwassen lezers die opnieuw in belangrijke mate hebben bijgedragen aan dit nummer.

We zien elkaar op de Nederlandse Coeliakie Dag, op 12 april in Vianen. In afwachting daarvan: blijf schrijven! redactie@glutenvrij.nl

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002

Volg ons

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944