Volg ons

Dr. Luisa Mearin Officier in de Orde van Oranje Nassau

7 september 2013

Dr. Luisa Mearin (MD,PhD), kinderarts MDL Kindergeneeskunde aan het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en Universitair hoofddocent aan de Universiteit van Leiden, werd vandaag door Jan Hoekema, burgemeester van Wassenaar benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau voor haar verdiensten op het gebied van coeliakie bij kinderen. Dr. Luisa Mearin werd benoemd tijdens het Europese AOECS congres over coeliakie en glutensensitiviteit waar zij een van de sprekers was.

Focus op de patiënt en kwaliteit van leven van kinderen met de auto-immuunziekte coeliakie is het aandachtsgebied van dr. Luisa Mearin. Naast haar werk aan het LUMC maakt zij deel uit van tal van nationale en internationale onderzoeksprojecten. Zo is ze ondermeer coördinator van het PreventCD-project dat als doel heeft om te onderzoeken of coeliakie te voorkomen is. Daarnaast is zij bestuurslid van de Nederlandse Vereniging van Kindergeneeskunde.

Als lid van het hoofdbestuur van de European Society for Paediatric Gastroenterology, Hepatology and Nutrition (ESPGHAN) was zij betrokken bij de introductie in 2011 van de nieuwe richtlijn waardoor het stellen van de diagnose coeliakie bij kinderen nu aanzienlijk makkelijker, goedkoper en minder belastend voor het kind is. Als lid van de Medische Advies Raad van de Nederlandse Coeliakie Vereniging levert zij een grote en waardevolle bijdrage aan kwaliteit van leven voor kinderen met coeliakie en aan het bevorderen van een adequate diagnosestelling van coeliakie. In Nederland geldt deze auto-immuunziekte als een van de ziekten waarvan de diagnose nog vaak wordt gemist.

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002

Volg ons

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944