Volg ons

NVD niet in gelijk gesteld door rechter

20 maart 2012

Vandaag heeft de rechter uitspraak gedaan in het kort geding dat de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) heeft aangespannen tegen de Staat. In de uitspraak van de rechter zijn de diëtisten niet in het gelijkgesteld.

De NVD had de rechter gevraagd het eerdere besluit van de Minister om dieetadvisering te schrappen uit de basisverzekering buiten werking te stellen totdat de Staat een adequate overgangsregeling heeft getroffen. Tevens is gevraagd voor kinderen een uitzondering te maken en duidelijkheid te verschaffen over gecoördineerde multidisciplinaire zorg, zodat voor alle patiënten met diabetes, COPD en een risico op cardiovasculair risico de diëtist vergoed wordt uit de basisverzekering.

Hiermee is het schrappen van dieetzorg voor mensen met coeliakie uit het basispakket zorgverzekering een feit. De Nederlandse Coeliakie Vereniging betreurt dit besluit, maar zal er tegelijkertijd voor zorgen dat dieetzorg voor mensen met coeliakie betaalbaar blijft. Tevens zal de NCV de kwaliteit van dieetzorg voor mensen met coeliakie verbeteren. Op 7 maart is de NCV gestart met een eigen diëtistennetwerk waarbij leden van de NCV die niet aanvullend verzekerd zijn korting zullen krijgen op bezoek aan de diëtiste.

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002

Volg ons

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944