Volg ons

Eerste Glutenvrij Magazine van 2012 valt deze week op de mat

10 maart 2012

Alle leden van de NCV ontvangen deze week weer het kwartaalblad Glutenvrij Magazine.

De kosten van glutenvrij

Hoe duur is coeliakie? Duur! Daar zijn alle 'glutenvrijen' het wel over eens. En daar komen de gevolgen van de door het kabinet genomen bezuinigingsmaatregelen nog eens bij: geen vergoeding meer van diëtistenbezoeken (op enkele uitzonderingen na), verlaging van de bijzondere onkostenaftrekregeling voor een glutenvrij dieet, enzovoorts.

Maar toch, zijn er manieren om de kosten niet de pan uit te laten rijzen? En is glutenvrij – mede door de bezuinigingen van het kabinet – er echt veel duurder op geworden? We hebben dat gevraagd aan een aantal mensen: een gezin met jonge kinderen, een weduwnaar met (bijna) volwassen dochters, een studente. Iedereen gaat er op zijn eigen manier mee om, iedereen zoekt en vindt zijn eigen oplossingen. Misschien geeft dat u ook weer nieuwe ideeën.

In GM vindt u alles over belastingaftrek - en over enkele mogelijkheden om het bezoek aan een diëtist toch vergoed te krijgen. Tot slot geven we nog heel veel tips om coeliakie te combineren met zuinig leven. En vooral gezond! Want daar gaat het tenslotte om.

Maar het draait niet alleen om geld in het maartnummer van Glutenvrij Magazine. We brengen groot nieuws over haver, een glutenvrije graansoort in opkomst - die nu ook helemaal 'schoon' geproduceerd kan worden. Dat is hoopvol. Net zoals het verhaal van Frank, de coeliakiepatiënt die zich voorbereidt om - in het kader van de Alpe d'HuZes-actie voor de kankerbestrijding - vier keer de Alpe d'Huez op en af te rijden! Glutenvrij, uiteraard.

En natuurlijk vindt u in het blad, behalve de gebruikelijke rubrieken, ook het volledige programma van de Nederlandse Coeliakie Dag op 21 april in Vianen. Met behalve veel interessante lezingen en workshops ook een glutenvrije markt en - voor jongeren als hoogtepunt - de 'pitch' die J&G uitgeschreven heeft om het beste idee voor een glutenvrij Nederland een kans te geven. Doe mee en win!

Aanvullingen en correcties vindt u op www.glutenvrij.nl/gm1_2012.

 

Eerste Glutenvrij Magazine van 2012 valt deze week op de mat
Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002

Volg ons

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944