Volg ons

Restaurant LEZZ voor mensen met een dieet of allergie?

21 augustus 2011

Studenten van de Hanzehogeschool in Groningen hebben een businessplan opgesteld voor restaurant LEZZ, naar aanleiding van hun enquete naar ervaringen van mensen met een dieet en/of allergie.

In mei 2011 stond er een oproep op www.glutenvrij.nl en het coeliakieforum van studenten uit Groningen om een enquete in te vullen op internet. De gegevens zijn inmiddels verwerkt en nu na te lezen op www.glutenvrij.nl. 

Quote:

"We stonden versteld van de enorme vraag van mensen met een voedselallergie of andere beperking in de voeding naar zekerheid in een restaurant. Bij ons is zo het idee gekomen van restaurant LEZZ, een restaurant waarbij de mogelijkheid wordt geboden om gasten met een beperking in hun voeding onbezorgd uit eten te laten gaan en waar smaakvolle gerechten worden geserveerd. In het restaurant wordt gebruik gemaakt van een vaste menukaart en zo weinig mogelijk gewerkt met allergenen, triggers en bijvoorbeeld zout. Niemand hoeft vooraf zijn dieet te vermelden, want op de menukaart staat vermeld of het gerecht past in een bepaald dieet. Niemand is meer anders of krijgt een kaal gerecht geserveerd. In LEZZ kan iedereen Lekker Eten Zonder Zorgen.

Het maken van het ondernemingsplan voor LEZZ was een opdracht vanuit school, toch hopen wij dit over een tijdje werkelijk te kunnen maken en jullie allen hartelijk te mogen ontvangen."

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002

Volg ons

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944