Volg ons

Speltbrood is niet geschikt voor mensen met coeliakie!

11 juli 2011

Opnieuw berichten over spelt als gezonde graansoort, nu in de bijlage Vrouw van deTelegraaf.

Helaas duiken er steeds weer berichten op met betrekking tot "spelt" als alternatief voor glutenbevattende granen. In april 2011 heeft de NCV het volgende bericht op de website geplaatst:

Spelt(brood)-alarm!

11 apr 11
De Nederlandse Coeliakie Vereniging vraagt dringend aandacht voor speltbrood.
Het komt regelmatig voor dat dit wordt verkocht als glutenvrij of als 'glutenarm' en daardoor geschikt voor mensen met coeliakie. Dat is echter niet het geval en is een waarschuwing naar alle mensen met coeliakie op z'n plaats. De NCV heeft een nieuwsbericht opgesteld. Er is contact gezocht met het Nederlands Bakkerij Centrum en zij gaven aan dit initiatief graag te ondersteunen door het nieuwsbericht ook via hun vakblad en nieuwsbrief te verspreiden onder bakkers in Nederland. Onze zusterverenigingen in België (Vlaamse Coeliakie Vereniging, VCV) en Duitsland (Deutsche Zöliakie Gemeinschaft, DZG) onderkennen eveneens dit probleem en daarom wordt er op dit onderwerp samengewerkt om het onder de aandacht te brengen van hun leden en bakkers.

Voor meer informatie over glutenbevattende graansoorten en alternatieven verwijzen wij u graag naar de volgende pagina's op onze website:

  • Het glutenvrije dieet
  • Etiketten lezen
Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002

Volg ons

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944