Volg ons

Coeliakiepatiënt Vivian opent landelijke collecteweek

10 juni 2011

Met een slag op de beursgong op de Amsterdamse Effectenbeurs (AEX) openen Frank Verbeek, directeur ad interim van de Maag Lever Darm Stichting, en Vivian van Huiden, coeliakiepatiënt, de Amsterdamse Effectenbeurs (AEX) op maandag 13 juni om 9.00 uur. Deze gongslag is tevens het startsein voor de landelijke collecteweek van de MLDS.

Jaarlijks organiseert de MLDS een collecteweek. Dit jaar staat deze in het teken van coeliakie. De MLDS en NCV willen hiermee de bekendheid van de meest onbekende volksziekte in Nederland vergroten. Naar schatting lijden namelijk 160.000 mensen aan coeliakie, maar slechts 25.000 personen weten dat ze het hebben. Door de ziekte onder de aandacht te brengen, zullen meer mensen gediagnosticeerd worden.

De collecteweek is onderdeel van de campagne die de MLDS en NCV samen voeren. Ruim 22.000 vrijwilligers gaan van 13 t/m 18 juni de straat op om geld op te halen. Het ingezamelde geld wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek en voorlichting.

Via een tv-spot op Nederland 1, 2 en 3 wordt aandacht voor de collecte gevraagd.

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden  

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944

Volg ons

Voordeel voor leden

  • Welkomstpakket
  • 4x per jaar het Glutenvrij Magazine
  • Toegang tot de hele site
  • Exclusieve kortingen met onze ledenpas
  • en nog veel meer ...

MEER INFORMATIE

Meldpunt foutieve informatie allergenen

Ervaar je onvoldoende of foutieve informatie over allergenen in een product in de horeca of detailhandel dan kun je dat melden bij ons.