Volg ons

Glutenvrije pizza’s bij Domino’s te koop

16 januari 2017

Vanaf vandaag zijn in alle Domino’s filialen in Nederland twee glutenvrije pizza’s te koop! De glutenvrije pizza's Margaritha en pizza Perfect Pepperoni worden aangeboden voor 7,95 bij afhalen en 9,95 bij bezorging. Beide pizza’s zijn ontwikkeld in samenwerking met de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Domino's is ook lid van de Horeca Alliantie van de NCV.

Domino’s heeft twee jaar gewerkt aan het ontwikkelen en testen van de glutenvrije pizza’s. Om de kwaliteit te waarborgen is in samenwerking met de Nederlandse Coeliakie Vereniging een speciale procedure ontwikkeld voor het maken van de glutenvrije pizza’s in de vestigingen. Zo wordt de procedure onder andere door één medewerker uitgevoerd en met volledig aangepaste bereiding en handelingen. De samenwerking heeft ertoe geleid dat de producten glutenvrij zijn.

Zo’n 170.000 mensen in Nederland hebben coeliakie. Daarbij is er een geschatte groep van 300.000 mensen met glutensensitiviteit. ‘Het introduceren van een glutenvrije pizza door Domino’s is relevant omdat er binnen het fastfoodaanbod nog weinig keuze is voor mensen die glutenvrij moeten of willen eten’, aldus Nicky Claeys, CMO Domino’s. ‘Daarnaast neemt het aantal mensen in Nederland die glutenvrij eten toe.’

In Glutenvrij Magazine van december staat een reportage over de bereidingswijze van de glutenvrije pizza’s. 

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002

Volg ons

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944