Volg ons

Genius heeft spijt om meerzadenbrood

19 juli 2017

Met het meerzadenbrood van Genius, dat exclusief wordt verkocht bij de Albert  Heijn, is het flink misgegaan in juni. Veel klanten klaagden dat het brood ‘niet te eten was, zo droog’. De NCV-die ook veel klachten kreeg- vroeg aan de Genius-vertegenwoordiger in Nederland hoe dat kwam.

‘Eigenlijk ging alles mis, wat er mis kan gaan’, vertelt Richard Kohn. ‘We wilden het brood gezonder maken, en tegelijkertijd een reorganisatie van personeel; we veranderden de ingrediënten en het gewicht van het brood; we hebben onder andere de kunstmatige toevoegingen eruit gehaald; we zijn van fabriek veranderd, etc. En dat gebeurde allemaal tegelijkertijd. We hebben er enorm spijt van dat dit is gebeurd.’

Voordat Genius goed en wel ontdekte dat een specifieke lading glutenvrij brood niet goed was, en de productie werd aangepast, waren er al duizenden broden in de Nederlandse schappen beland.

Het bedrijf erkent volledig dat het misging. Klanten die hun beklag deden bij Genius na de aankoop van een meerzadenbrood met een bepaald batchnummer (en met de houdbaarheidsdatum 16-24 juni) hebben een pakket brood en muffins gekregen.

‘Als er mensen zijn die in de vriezer nog zo’n brood hebben liggen, kunnen ze dit alsnog melden via onze Facebook-pagina of onze website op vertoon van het batchnummer en houdbaarheidsdatum. Dan zullen we hen compenseren’, belooft Kohn.

De smaak en textuur van het brood zijn weer op het oude peil, al kan het volgens Kohn altijd beter en zal Genius dus doorgaan met de verbetering van het produkt.

Nederlandse website Genius http://www.geniusglutenfree.com/nl_nl/waar-te-koop/nl

Facebookpagina Genius
https://nl-nl.facebook.com/GeniusGlutenvrij/

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002

Volg ons

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944