Volg ons

Een mooie coeliakiezaterdag in Vianen

20 april 2015

We waren er op voorbereid, op zo’n 3000 leden die afgelopen zaterdag 18 april de Nederlandse Coeliakie Dag zouden bezoeken. En toch is het elk jaar weer overweldigend om te zien hoeveel mensen naar Vianen komen.

De markt

De markt was verspreid over de twee grote zalen op de begane grond, waardoor er meer ruimte voor de bezoeker was. Ondanks deze grote verbetering was niet te voorkomen dat er soms lang gewacht moest worden bij de kassa. Gezien de vele lege schappen en tafels hebben de bezoekers goed kunnen inslaan. Punt van aandacht voor volgend jaar is ook zeker het parkeren. Er is – blijkbaar meer dan andere jaren- met eigen vervoer gereisd.

Lezingen

De zalen tijdens de lezingen zaten keer op keer vol. Uit de opmerkingen na de lezingen konden we opmaken dat ze voldeden aan de behoeften van onze leden. De 

etiketten lezen workshops waren druk bezocht, veel interesse was er ook voor Je Recht als Patient en over het kinderforum troffen we hele enthousiaste ouders. Afsluiter van de dag was het Medisch Forum. In een volle zaal werden de vragen van leden beantwoord. En dat artsen het niet altijd met elkaar eens zijn bleek ook maar weer eens. Mocht u een lezing gemist hebben, we plaatsen alle beschikbaar gestelde presentaties in onze kenniscentrum.

Openbare bakdemonstraties

Dit jaar hielden twee van onze bakinstructrices voor het eerst openbare bakdemonstraties;  brood bakken, borrelbrood bakken en pizza bakken. Zeker die laatste was zeer druk bezocht. Zo konden de bezoekers met eigen ogen zien dat ook een glutenvrije pizzabodem er prachtig uit kan zien en heerlijk smaakt.

Een aantal van de commentaren die ons bereikten: ‘goeie kwaliteit lezingen’, ‘ heerlijk geluncht’, ‘ top georganiseerd’, ‘fijn om te zien dat ik niet alleen ben’, maar ook ‘ mag er aandacht komen voor de parkeerplaatsen’, ‘ de lunchroom was op een gegeven moment te vol’ en ‘ kan iemand aan de leveranciers vragen om meer kassa’s te plaatsen?’. Dank iedereen voor deze reacties; een aantal zullen we uiteraard meenemen naar volgend jaar toe.

En noteer maar vast in uw agenda: NCD 2016 wordt gehouden op 16 april 2016! Hopelijk tot dan.

 

  

 

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002

Volg ons

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944