Volg ons

Nieuwe huisartsenrichtlijn coeliakie!

9 juli 2018

De brandbrief die de NCV een week geleden schreef aan de huisartsen - waarbij ze aandacht vroeg voor de zware onder diagnostiek van coeliakie - is door de NHG, het Nederlands Huisartsen Genootschap positief beantwoord.

Klachten

‘Dit is heel goed nieuws voor die duizenden mensen die nu nog met onbegrepen klachten rondlopen’ aldus Bianca Rootsaert, NCV-directeur.  ‘Dit gaat echt een verschil maken’.

De huidige huisartsen richtlijn is ernstig achterhaald. Klachten zoals vermoeidheid of hoofdpijn worden niet genoemd in de richtlijn, alleen maar de klassieke symptomen.

NCV-leden

‘In de  brandbrief hebben we beschreven dat veel mensen met coeliakie een lange ellendige weg achter de rug hebben voordat werd ontdekt dat ze coeliakie hadden. We vonden dat het nu echt moest veranderen. Dat er een nieuwe richtlijn komt,  is mede te danken aan NCV-leden en aan iedereen met coeliakie die  hun verhaal durfden te delen. Door van je te laten horen kun je het verschil maken’. 

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden  

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944

Volg ons

Voordeel voor leden

  • Welkomstpakket
  • 4x per jaar het Glutenvrij Magazine
  • Toegang tot de hele site
  • Exclusieve kortingen met onze ledenpas
  • en nog veel meer ...

MEER INFORMATIE

Meldpunt foutieve informatie allergenen

Ervaar je onvoldoende of foutieve informatie over allergenen in een product in de horeca of detailhandel dan kun je dat melden bij ons.