Volg ons

Domino’s Pizza stapt uit de Horeca Alliantie NCV

8 januari 2019

Domino’s Pizza heeft per 1 januari 2019 haar lidmaatschap van de Horeca Alliantie Glutenvrij beëindigd. Deelname aan de Horeca Alliantie van de NCV houdt in dat de NCV de keukenprocedures controleert en goedkeurt. Verder worden regelmatig producten getest in een laboratorium. Het kan zijn dat Domino’s nog steeds pizza’s als glutenvrij aanbiedt, maar aangezien Domino’s geen lid meer is van de Horeca Alliantie Glutenvrij, kunnen wij deze niet meer controleren. 

Wij vinden dit natuurlijk heel erg jammer. Voor veel mensen met een glutenvrij dieet is het al lastig genoeg om uit eten te gaan. Zij vertrouwen dan juist op het keurmerk van de Horeca Alliantie NCV. Natuurlijk zijn er mensen die makkelijk uit eten durven gaan zonder dat er veiligheidseisen zijn, maar het is onze ervaring dat dat niet geldt voor de meerderheid.

Op dit moment is in Nederland dan alleen nog McDonald’s aangesloten als fastfoodketen. Verder zijn er veel ‘gewone’ restaurants aangesloten.  Kijk hier voor de lijst met glutenvrije horeca.

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002

Volg ons

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944