Volg ons

Ben jij erbij in Vianen? Dan mag je deze lezingen zeker niet missen!

10 april 2019

Tijdens de NCD aankomende zaterdag in Vianen kun je diverse lezingen bijwonen. We hebben er twee voor je uitgelicht: een over het Crossed Grain logo en een over glutenintensiteit.

Crossed Grain logo

Het Crossed Grain logo wordt in heel Europa als keurmerk gebruikt, waardoor je ook op vakantie de glutenvrije producten snel en makkelijk herkent. Wat maakt dit keurmerk tot zo’n sterk keurmerk? En aan welke eisen moet de fabrikant voldoen voordat zijn product het keurmerk mag dragen? Tijdens de lezing van Gerard Kramer krijg je antwoorden op deze en andere vragen. De lezing begint om 11 uur en om 13.15 in Chicago.

Glutensensitiviteit

Op de NCD kun je ook een lezing bijwonen over glutensensitiviteit, ook wel NCGS of tarwesensitiviteit. Uit onderzoek blijkt dat de groep mensen met glutensensitiviteit in ons land vele malen groter is dan het aantal mensen dat coeliakie heeft. Maar wat weten we er eigenlijk over? Komt glutensensitiviteit wel door gluten? Of wordt het tijd dat we onze blik gaan werpen op een ander verdacht stofje? Om 12 uur geeft Peter Weegels, Onderzoeker Wageningen University & Research, antwoord op deze vragen. De lezing vindt plaats in Brussel.

Bekijk hier welke lezingen je nog meer kan bijwonen. De Nederlandse Coeliakie Dag is exclusief voor leden en familie van leden.

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002

Volg ons

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944