Logo
De NCV wenst je een fijne Pakjesavond!
  5 december 2017 | EDITIE 1

Ncvgvpietheaderfacebook

De Nederlandse Coeliakie Vereniging wenst je een hele fijne Pakjesavond toe, met pakkende gedichten, mooie cadeaus en uiteraard veel glutenvrij lekkers.

Misschien staat er vanavond wel gevulde speculaaskoeken en pepernoten op tafel, die je hebt leren bakken tijdens een van de vele Sint-bakworkshops. De afgelopen weken hebben namelijk veel bakinstructrices van de NCV door het hele land deze speciale bakworkshops gegeven. Daarnaast werden er in Dordrecht, IJmuiden, IJsselstein, Breda en Den Bosch een glutenvrij Sinterklaasfeest georganiseerd én was er op veel plaatsen in Nederland voor het eerst een Glutenvrije Piet aanwezig tijdens de Sinterklaasintocht.

De Glutenvrije Piet

Vol verwachting klopten vele kinderharten van jongens en meisjes met coeliakie, toen Sinterklaas half november voet aan wal zette in Nederland. Sinterklaas had namelijk een hele speciale Piet meegenomen: de Glutenvrije Piet, die voor kinderen met een glutenintolerantie, glutenvrije pepernoten had meegenomen.

Door veel enthousiaste vrijwilligers werd ervoor gezorgd dat er een Glutenvrije Piet meeliep tijdens de Sinterklaasintocht. Op meer dan zestig locaties deelde deze speciale Piet namens de NCV glutenvrije pepernoten uit. Het strooigoed dat de Glutenvrije Piet bij zich had, werd door hoofdsponsor HeJa Teff vooraf met zorg verpakt in kleine plastic zakjes, zodat er geen kruisbestuiving met het reguliere strooigoed kan ontstaan.

Extra aandacht voor glutenvrij tijdens Sinterklaas belangrijk

Uit de vele reacties van ouders met kinderen met coeliakie bleek hoe groot de behoefte aan een Glutenvrije Piet was. “Eindelijk kan mijn zoon ook meesnoepen!”, “Een geweldig initiatief waar jullie mij maar vooral mijn kinderen héél blij mee hebben gemaakt, heel bijzonder en mooi dat deze Piet in ons dorp was” en “De glutenvrije pepernoten waren een groot succes, het is zo leuk om mijn dochter eindelijk blij te zien”.

Ook de Glutenvrije Pieten zijn blij dat ze hun steentje hebben kunnen bijdragen. “De kinderen keken hun ogen uit, toen ze zagen dat er ook voor hen glutenvrije pepernoten waren”, “Naast de blije gezichtjes van de kinderen én hun ouders, kregen we veel positieve reacties van andere mensen langs de route” en “Het was echt een heel groot feest om dit te mogen doen, voor ons is het zeker voor herhaling vatbaar, volgend jaar doen we weer mee”.

Op de website www.glutenvrij.nl en de Facebook-pagina van de NCV staan foto’s van de Glutenvrije Pieten en heel veel blije kindjes.

Meedoen als Glutenvrije Piet in 2018?

Dankzij de Glutenvrije Piet kunnen glutenvrije kinderen ook genieten van een onbezorgd Sinterklaasfeest. Wil je graag helpen om glutenvrije kinderen ook een onbezorgd Sinterklaasfeest te geven? Meld je dan alvast aan via vrijwilligershelpdesk@glutenvrij.nl en houd de website van de NCV, www.glutenvrij.nl, in de gaten voor meer informatie.

Postadres: Postbus 5135 |1410 AC Naarden - Bezoekadres: Gooimeer 4 - 15 | 1411 DC Naarden
www.glutenvrij.nl
afmelden