Logo
NCV | Week van de coeliakie 16 tot en met 21 mei 2017
  16 mei 2017 | EDITIE 1

Ncvncvbannersweekvdcoeliakiemedium2

Beste vrijwilligers,

16 mei 2017: vandaagis het de Internationale Dag van de Coeliakie! Op deze dag vragen we namens al onze leden, dus ook namens u, extra aandacht voor mensen met een glutenintolerantie. Dit jaar koos de NCV voor het thema ‘Zorgeloos uit eten’, wat nog altijd niet vanzelfsprekend is voor u!

Zorgeloos, dus veilig en spontaan uit eten gaan, staat centraal tijdens deze speciale Week van de Coeliakie. Uit een eerste steekproef onder leden blijkt dat veel van onze leden niet op regelmatige basis uit eten durft te gaan. Een deel van onze leden gaat zelfs helemaal nooit uit eten. Daar moet verandering in komen. 

Brandbrief aan Koninklijke Horeca Nederland

We schreven een brandbrief aan Koninklijke Horeca Nederland waarin we aandacht vragen voor mensen met coeliakie. Het volgen van een glutenvrij dieet is voor u geen keuze, legde we ze uit. We beschrijven voor Koninklijke Horeca Nederland een dag uit het leven van iemand met coeliakie. Lees hier de brief.

Dit is coeliakie!

We maakten speciaal voor de Internationale Dag van de Coeliakie een kort en duidelijk animatiefilmpje over wat coeliakie is. U kunt dit delen met uw vrienden, op het werk, op school, maar ook dus met de kok van een restaurant!

 

 

TV-kok Julius Jaspers lid Horeca Alliantie Glutenvrij

We volgden de afgelopen week topkok Julius Jaspers. Hij is naast tv-celebrity ook eigenaar van twee restaurants Happyhappyjoyjoy. Deze restaurants zijn sinds kort aangesloten bij de Horeca Alliantie Glutenvrij van de NCV. Hij maakt speciaal voor alle NCV-leden een heerlijke glutenvrije Nyonya chicken curry en legt ons uit hoe hij dat op een veilige manier doet....als je maar weet hoe het moet! Bekijk hier het filmpje. Bovendien kunt u deze week (tot en met 21 mei) als u uit eten gaat bij Happyhappyjoyjoy 50% korting krijgen op dit gerecht. Wel even uw ledenkaart meenemen.

Wat is de Horeca Alliantie Glutenvrij eigenlijk?

Op onze website glutenvrij.nl en Facebookpagina organiseren we een week lang acties samen met de restaurants die aangesloten zijn bij onze Horeca Alliantie Glutenvrij.

Als restaurants lid zijn van de Horeca Alliantie Glutenvrij betekent dit dat de NCV deze restaurants uitvoerig heeft gescreend en getraind. Zij krijgen dan van ons het logo ‘Lekker Glutenvrij’. 

Kijk hier welke horecagelegenheden zich al hebben aangesloten.

Acties Week van de Coeliakie

Gedurende een hele week hebben we speciale acties voor onze leden bij horecagelegenheden die lid zijn van de Horeca Alliantie Glutenvrij.

Bij ‘Zorgeloos uit eten’ hoort ook een lekker, glutenvrij frietje of hamburger. Dat kan bij McDonald’s, lid van onze Horeca Alliantie Glutenvrij sinds juni 2015.

Vandaag verloten wij een exclusieve Backstage Tour bij McDonald’s voor 12 NCV-leden op 17 juni in Rosmalen en 18 juni in Hoorn.

Dus wil je zien hoe een Glutenvrije Hamburger van McDonald’s gemaakt wordt? Met een lekkere glutenvrije Hamburger, Cheeseburger of Quarter Pounder na afloop?! Ga dan naar onze Facebook-pagina, Like&Deel deze pagina, en win deze leuke rondleiding! Dinsdag maken wij de winnaars bekend.

Let op, er komen nog veel meer acties aan, dus houdt u deze week uw emailbox en onze facebookpagina goed in de gaten!

Helpt u mee?

Door aandacht te vragen voor mensen met coeliakie die ook eens zorgeloos uit eten willen, hopen we dat er meer restaurants, verspreid over heel Nederland, zich zullen aansluiten bij Horeca Alliantie Glutenvrij. Zodat iedereen die om medische reden een glutenvrij dieet moet volgen veilig en zorgeloos uit eten kan gaan.

U kunt ons daar ook bij helpen door restaurants waar u komt te wijzen op Horeca Alliantie Glutenvrij en ze te vragen om zich aan te sluiten. Op deze pagina is heel veel informatie te vinden speciaal voor koks. Leuk dat u mee doet! Samen maken we een er een mooi glutenvrij Nederland van!

Korte enquête: Gaat u wel eens uit eten?

We willen graag weten of u uit eten gaat. Zou u hier de poll voor ons willen invullen. Het kost u nog geen minuut! Alvast heel hartelijk dank!

Met vriendelijke groet,

Het team van de Nederlandse Coeliakie Vereniging

Andrea, Annette, Bianca, Ingrid, Laura, Marieke, Viktoria

Postadres: Postbus 5135 |1410 AC Naarden - Bezoekadres: Gooimeer 4 - 15 | 1411 DC Naarden
www.glutenvrij.nl
afmelden