Volg ons
tip top header voor hag

Lekker glutenvrij uit eten

Uit eten gaan is een uitdaging, zeker wanneer je net bent begonnen met het glutenvrij dieet. Maar het kan wel! Meest eenvoudig is om te kiezen voor een restaurant met het keurmerk Lekker Glutenvrij. Het restaurant is dan aangesloten bij de Horeca Alliantie Glutenvrij van de NCV.

Hoe ga je zo veilig mogelijk glutenvrij uit eten?

Iedere keer uitleggen in een restaurant dat je coeliakie hebt en ziek wordt van gluten? Of ga je dan maar niet uit eten?  Dit korte filmpje legt haarfijn uit wat coeliakie is. Leuk om aan de kok te laten zien. Een goede voorbereiding helpt om lekker en zorgeloos uit eten te kunnen gaan. Lees hier meer daarover.

Restaurantkeurmerk Lekker Glutenvrij


Logolekkerglutenvrij2018voorbeeldkleinDe NCV werkt met een veilig keurmerk voor glutenvrije restaurants: Lekker Glutenvrij. Restaurants die dit keurmerk hebben verkregen, herken je aan de deursticker Lekker Glutenvrij. Deze restaurants zijn gecontroleerd door de NCV en krijgen een jaarlijkse check door een gespecialiseerde diëtist: kijk hier voor het overzicht van Lekker Glutenvrij restaurants.

We willen hierbij benadrukken dat ondanks de controle van de NCV het voor de bezoeker belangrijk is om zelf ook goed op te blijven letten. Een controle is en blijft immers een momentopname. Mocht je klachten hebben over een restaurant met dit keurmerk, meld het ons dan via horeca@glutenvrij.nl.

Disclaimer: Deelnemers aan de NCV Horeca Alliantie voldoen aan de normen van de NCV wat betreft glutenvrije bereiding van maaltijden. Het is echter niet mogelijk om hier een garantie over af te geven. De NCV kan niet aansprakelijk worden gehouden voor enige schade van welke aard dan ook na een bezoek aan een glutenvrij restaurant dat is aangesloten bij de Horeca Alliantie Glutenvrij.

Overzicht deelnemende restaurants

Steeds meer horecagelegenheden melden zich aan bij de NCV Horeca Alliantie Glutenvrij. Zit er ook al een bij jou in de buurt? Kijk hier.

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden  

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944

Volg ons

Voordeel voor leden

  • Welkomstpakket
  • 4x per jaar het Glutenvrij Magazine
  • Toegang tot de hele site
  • Exclusieve kortingen met onze ledenpas
  • en nog veel meer ...

MEER INFORMATIE

Meldpunt foutieve informatie allergenen

Ervaar je onvoldoende of foutieve informatie over allergenen in een product in de horeca of detailhandel dan kun je dat melden bij ons.