Volg ons
Glutenvrij uit eten

Glutenvrij uit eten

Uit eten gaan als je een glutenvrij dieet moet volgen, is een uitdaging. Maar natuurlijk kan het. Kies een veilig restaurant via onze Horeca Alliantie of ga goed voorbereid het avontuur aan. 

Gebruik het keurmerk 'Lekker Glutenvrij'

Meest eenvoudig is om te kiezen voor een restaurant met het keurmerk Lekker Glutenvrij. Het restaurant is dan aangesloten bij de Horeca Alliantie Glutenvrij van de NCV. Steeds meer restaurants doen dat en regelmatig voeren we campagne om de alliantie te versterken.

Restaurants met dit keurmerk herken je aan de deursticker Lekker Glutenvrij. Deze restaurants zijn gecontroleerd door de NCV en krijgen een jaarlijkse check door een gespecialiseerde diëtist. Kijk hier voor het overzicht van Lekker Glutenvrij restaurants.

We willen benadrukken dat je ook bij deze restaurants altijd zelf moet blijven opletten. Een controle is een momentopname. Mocht je klachten hebben over een restaurant met ons keurmerk, meld het ons dan via horeca@glutenvrij.nl. Meer over het keurmerk en de garantie.

Wat kan je zelf doen?

Thuis heb je de zaken wel onder controle maar in de buitenwereld, ben je als je glutenvrij moet eten overgeleverd aan het aanbod. Om goede keuzes te maken, is het belangrijk dat je je goed voorbereidt.

Als het om restaurants gaat, kun je zelf natuurlijk onderzoek doen. Doe research via internet, verzamel adressen en tips via Facebook en bloggers, bekijk websites en de daarop gepubliceerde menukaarten. En pak gewoon de telefoon erbij om vooraf te informeren hoe er wordt gewerkt in de keuken en hoe een gerecht wordt bereid. Je kunt er zo achterkomen of een restaurant glutenvrij eten serieus neemt. 

Vergeet ook ons uitgebreide productoverzicht niet. Twijfel je af en toe nog over wat nu wel mag en wat niet, print dit document desnoods en stop het in je tas.

Voor nog meer tips om zorgeloos uit eten te gaan vind je hier

Een nachtje in een hotel?

Stuur dan van tevoren deze brief, zodat de hoteleigenaar goed op de hoogte is van het glutenvrij dieet.

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002

Volg ons

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944