« Terug

Glutenvrije Foodhall in Van der Valk Hotel Oostzaan

10 september 2025

Zondag 7 september was de primeur in Noord-Holland! In het Van der Valk Hotel Oostzaan-Amsterdam was de allereerste glutenvrije Foodhall met allerlei verse producten. Onder het genot van een drankje kon je er verschillende producten kopen bij leveranciers - van hartige wereldgerechten tot zoetige lekkernijen. Lees hier het verslag.

Het begon enkele maanden geleden met een telefoontje tussen regiocoördinator Astrid Meiland en vrijwilligster Roos Baars. Hier bespraken zij een door vele leden gekoesterde wens voor meer verse producten in de buurt. De energie begon direct te stromen bij Roos, die al veel kennis en ervaring heeft met het organiseren van evenementen. Met hulp van Margrietta van de NCV ontstond dit nieuwe concept. Er zijn door hen aardig wat uurtjes voorbereiding en regelwerk in gestoken. En samen met medewerkers van Van der Valk en nog een aantal vrijwilligers is hard gewerkt om de dag tot een succes te maken. Met verschillende leveranciers ontstond een 100% glutenvrije Foodhall. Daar kon je zondag 7 september onder het genot van een drankje verschillende producten kopen bij leveranciers - van hartige wereldgerechten tot zoetige lekkernijen.

Deze Foodhall was gratis te bezoeken was en het aanbod bestond uit 100% glutenvrije producten; dat trok veel mensen. 

Heel veel dank aan de vrijwilligers, in het bijzonder aan Roos, de leveranciers en het hotel die er samen voor hebben gezorgd dat deze glutenvrije Foodhall tot een groot succes is gebracht. We praten binnenkort nog even na en willen dan een draaiboek te ontwikkelen. Op die manier kan de Foodhall mogelijk nog eens worden herhaald, misschien ook op andere plaatsen in het land.

« Terug

Uitgelicht

Over gluten

Sporen van gluten, de nieuwe allergenenregels

Lees meer over 'Sporen van gluten, de nieuwe allergenenregels'
Symptomen en klachten

Symptomen en klachten bij coeliakie

Lees meer over 'Symptomen en klachten bij coeliakie'
Erfelijkheid

Is coeliakie erfelijk?

Lees meer over 'Is coeliakie erfelijk?'
Diagnose

Waarom is een diagnose zo belangrijk?

Lees meer over 'Waarom is een diagnose zo belangrijk?'

Uitgelicht

Gezond glutenvrij

Wat kan ik wel en wat kan ik niet eten?

Lees meer over 'Wat kan ik wel en wat kan ik niet eten?'
Veilig glutenvrij

Producten met het Crossed Grain keurmerk

Lees meer over 'Producten met het Crossed Grain keurmerk'
Productgroepen

Granen en alternatieven

Lees meer over 'Granen en alternatieven'
Gluten in non-food

Gluten in knutselmaterialen

Lees meer over 'Gluten in knutselmaterialen'

Uitgelicht

Recept van de maand

Bretonse boekweitgalettes met spinazie en geitenkaas

Lees meer over 'Bretonse boekweitgalettes met spinazie en geitenkaas'
Veelgestelde vraag

Welke broodbakmachine kan ik het beste kopen?

Lees meer over 'Welke broodbakmachine kan ik het beste kopen?'
Bakworkshop

Wil je ook glutenvrij leren bakken?

Lees meer over 'Wil je ook glutenvrij leren bakken?'
Keukeninrichting

Hoe houd je je keuken glutenvrij?

Lees meer over 'Hoe houd je je keuken glutenvrij?'

Uitgelicht

Op kamp

Goed voorbereid op kamp

Lees meer over 'Goed voorbereid op kamp'
Op de middelbare school

Glutenvrij eten als je naar de middelbare school gaat

Lees meer over 'Glutenvrij eten als je naar de middelbare school gaat'
18-28 jaar

Ontmoet andere jongeren met coeliakie

Lees meer over 'Ontmoet andere jongeren met coeliakie'
6-12 jaar

Houd je spreekbeurt over coeliakie

Lees meer over 'Houd je spreekbeurt over coeliakie'