« Terug

Podcast: glutenvrij de zomer door!

Podcast Liggend voor website.jpg19 augustus 2021

Na het luisteren van deze podcast ben je heel wat wijzer over hoe je glutenvrij de zomer door komt. Hoe zorg je voor glutenvrij eten tijdens een BBQ, hoe kies je een restaurant, wat zijn handige tips voor op een terrasje en hoe kun je naar een festival? Ook hoor je hoe het nu zit met wegwerpservies op basis van tarwezemelen.

In deze aflevering is Gaby Herweijer te gast. Gaby is dietist, lid van het NCV-dietistennetwerk, gezondheidswetenschapper en mede-auteur van Eet als een expert en Eet als een expert-zwanger! In haar praktijk Voeding+Advies begeleidt ze veel mensen met coeliakie. Gaby volgt zelf het glutenvrij dieet al 25 jaar, vanwege coeliakie. In deze aflevering deelt ze haar ervaring, tips en wijsheid over glutenvrij BBQ'en, uit eten gaan, een terrasje pakken en een festival bezoeken.

Handig om te weten

* Alles over de Nederlandse Coeliakie Vereniging: https://www.ncv.nl/

* Alles over glutenvrij eten: https://www.glutenvrij.nl/

* Consult met Gaby plannen? https://www.voedingplusadvies.nl/

* Eet als een expert en Eet als een expert - Zwanger: https://www.iamafoodie.nl/eet-als-een-expert/

* Restaurants die zijn aangesloten bij de Horeca Alliantie en het keurmerk "lekker glutenvrij" hebben: https://www.glutenvrij.nl/buiten-de-deur/uit-eten/het-lekker-glutenvrij-keurmerk

* Tips over uit eten gaan: https://www.glutenvrij.nl/buiten-de-deur/uit-eten/glutenvrij-uit-eten

* Afspraak maken met een in coeliakie gespecialiseerde dietist? https://www.ncv.nl/vind-een-dietist

Beluister al onze podcasts en volg ons op je favoriete podcastplatform via:

« Terug

Uitgelicht

Behandeling

Alles over de follow-up bij coeliakie

Lees meer over 'Alles over de follow-up bij coeliakie'
Symptomen en klachten

Symptomen en klachten bij coeliakie

Lees meer over 'Symptomen en klachten bij coeliakie'
Erfelijkheid

Is coeliakie erfelijk?

Lees meer over 'Is coeliakie erfelijk?'
Diagnose

Waarom is een diagnose zo belangrijk?

Lees meer over 'Waarom is een diagnose zo belangrijk?'

Uitgelicht

Gezond glutenvrij

Wat kan ik wel en wat kan ik niet eten?

Lees meer over 'Wat kan ik wel en wat kan ik niet eten?'
Veilig glutenvrij

Producten met het Crossed Grain keurmerk

Lees meer over 'Producten met het Crossed Grain keurmerk'
Productgroepen

Granen en alternatieven

Lees meer over 'Granen en alternatieven'
Gluten in non-food

Gluten in knutselmaterialen

Lees meer over 'Gluten in knutselmaterialen'

Uitgelicht

Recept van de maand

Cannelloni met geitenkaas en walnoot

Lees meer over 'Cannelloni met geitenkaas en walnoot'
Veelgestelde vraag

Welke broodbakmachine kan ik het beste kopen?

Lees meer over 'Welke broodbakmachine kan ik het beste kopen?'
Bakworkshop

Wil je ook glutenvrij leren bakken?

Lees meer over 'Wil je ook glutenvrij leren bakken?'
Keukeninrichting

Hoe houd je je keuken glutenvrij?

Lees meer over 'Hoe houd je je keuken glutenvrij?'

Uitgelicht

Op kamp

Goed voorbereid op kamp

Lees meer over 'Goed voorbereid op kamp'
Op de middelbare school

Glutenvrij eten als je naar de middelbare school gaat

Lees meer over 'Glutenvrij eten als je naar de middelbare school gaat'
18-28 jaar

Ontmoet andere jongeren met coeliakie

Lees meer over 'Ontmoet andere jongeren met coeliakie'
Veelgestelde vraag

Kan ik uit hetzelfde glas drinken van iemand die gluten heeft gegeten?

Lees meer over 'Kan ik uit hetzelfde glas drinken van iemand die gluten heeft gegeten?'