Volg ons
Goede voeding in coronatijd

Goede voeding in coronatijd

Wat eet je in deze coronatijd als je glutenvrij moet eten? Het antwoord is eigenlijk heel simpel: net zoals de rest van het jaar en zoals de rest van de mensen.

Kunnen variëren met je glutenvrije voeding is altijd een goed idee. Het coronavirus zet veel op z’n kop, routines bestaan even niet. Dan is het handig als je kunt improviseren. Ook met glutenvrij eten. Want misschien is dat ene product dat je zoekt in de supermarkt net even op. We hebben nauw contact met de supermarkten en leveranciers, en zoals het er naar uitziet zullen glutenvrije producten gewoon beschikbaar zijn de komende tijd. Maar als mensen even meer inkopen, kun je zomaar misgrijpen.

Daarom zetten we wat tips en lekkere recepten op een rij om eens op een andere manier glutenvrij te eten. Leuk om te variëren en leuk om je improvisatietalent uit te breiden. Want je kunt je dieet voor een deel ook baseren op van nature verse glutenvrije producten, rekening houdend met het feit dat er in bepaalde seizoenen specifieke producten ter beschikking zijn.

Geen reden tot zorg, er is genoeg voorraad!

We hebben contact met enkele grote supermarktketens en leveranciers van glutenvrije producten, omdat we begrepen dat een grote groep van onze leden twijfels heeft over de levering van deze specifieke producten. 

Het antwoord dat we van hen ontvingen, is dat er op dit moment geen reden tot zorg is. We houden natuurlijk de vinger aan de pols. We weten dat een aantal grote producenten volop productie draait en er wordt extra hard gewerkt om winkels en supermarkten te blijven bevoorraden. Mocht je in jouw buurt toch geen winkel kunnen vinden die glutenvrije producten heeft, dan is er natuurlijk ook een aantal webwinkels. Die hebben nog voldoende voorraad, en werken keihard om alle producten te leveren. Door de drukte duurt dat soms langer dan je gewend bent.

Van nature glutenvrij

Gelukkig zijn er naast de glutenvrije producten van glutenvrij leveranciers, in de supermarkten, bij groenteboeren en speciaalzaken ook veel producten verkrijgbaar die passen binnen het glutenvrij dieet.

Denk aan onbewerkte groenten, fruit, vlees, vis, zuivel, peulvruchten en eieren die van nature glutenvrij zijn. Je hoeft je dieet dus niet alleen te richten op specifieke glutenvrije producten, maar kijk ook eens naar verse producten. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor deze periode, je kunt dit altijd in je dagelijkse voeding als leidraad gebruiken. 

Tip van onze diëtist Chris

'Wen jezelf een aantal gezonde voedingsgewoonten aan. Misschien wel juist nu. Per eetmoment heb ik tips en tricks op een rij gezet. En ik geef je natuurlijk inspiratie om wat nieuwe of andere dingen te maken.' 


Hopelijk geven deze voorbeelden inspiratie, ideeën en zin om met je voeding aan de slag te gaan. Heb je tips die hier bij horen? Stuur ze naar
dietist@glutenvrij.nl o.v.v. voeding in coronatijd.

Update corona

Wij houden je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van coeliakie en corona. Lees verder

De voordelen voor onze leden

Een gratis welkomstpakket, gratis advies van onze diëtist, recepten, events en nog veel meer

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002

Volg ons

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944