Volg ons

Diagnoseduur 1,5 jaar

1 februari 2012

Bij mijn oudste broer werd coeliakie gecontstateerd. Wij (broers en zussen) kregen het advies om ons ook te laten testen hierop. Mijn huisarts liet mij bloedprikken en daaruit bleek volgens haar dat ik coeliakie had. Verder onderzoek was volgens haar niet nodig, het bloedonderzoek was voldoende. Na meer informatie ingewonnen te hebben bij o.a. het ncv heb ik toch een biopt laten nemen voor 100% zekerheid.
Ik was inmiddels al begonnen met mijn glutenvrije dieet. Volgens mijn toenmalige mdl arts was het niet nodig om daarmee te stoppen. Uit dit biopt bleek wel dat het dieet werkte, maar wist ik nog steeds niet 100% zeker of ik coelakie had.De arts vertelde me doodleuk om dan nog maar een biopt te doen als ik een tijd gluten had gegeten. Ik ben hier heel boos om geweest omdat ik gevraagd heb of het niet nodig was om eerst gluten te gaan eten. Ook zijn er kosten gemaakt wat niet nodig was, daarbij vind ik het onderzoek niet prettig om te ondergaan.
Het vertrouwen in deze arts was weg, en heb ik het onderzoek bij een andere mdl arts nogmaals laten doen om zo de zekerheid te krijgen. Die heb ik inmiddels gekregen met de diagnose coeliakie als resultaat.
Mijn klachten waren niet dusdanig dat ik aan coeliakie dacht, sterker nog ik kende het niet eens, maar nu, na het volgen van het dieet, merk ik dat mijn klachten nagenoeg verdwenen zijn. Al met al heeft het anderhalf jaar geduurd voor ik wist waar ik aan toe was.

E. (v) - 48 jr 

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002

Volg ons

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944