Volg ons

M'n ma heeft het ook; die vindt het erger dan ik

1 februari 2015

Vandaag waren we in het ziekenhuis voor de waarden. Controle op antistoffen. Kinderarts vroeg aan Jesper hoe alles ging en hij zei; best wel, m'n ma heeft 't ook en die vindt 't erger dan ik.

Viel bijna van m'n stoel. Zag die kinderarts beetje verwijtend kijken. Zo van: stoer ventje, hysterische ma. Vroeg natuurlijk meteen of ik ook mn controleafspraak al had gehad (nee, straks) en zei dat t ook niet makkelijk is omdat meteen allemaal te moeten regelen als je ineens die diagnose krijgt.

Ik zei m nog dat Jesper een beetje overdreef, maar ja kinderen spreken altijd de waarheid he dus ik kon praten als Bruggeman.

Toen gingen we naar de mama- arts (zo noemt Jesper hem) en toen, heel ongevraagd herhaalde Jesper nog eens wat hij bij de kinderarts had gezegd. Ik realiseerde me ineens dat hij wel eens gelijk zou kunnen hebben. En dat was eigenlijk best een shock. Want moeders moeten sterker zijn dan de kinderen. Alleen dan voelen ze zich veilig.

Thuis maar 'ns met vriendin Albertien gebeld en die was weer zo fantastisch. Ze zei: ‘je wordt met de dag weer sterker en stabieler. Dus het gaat helemaal goed komen’.

Ontbijt: zelfgemaakt Granula (Gv havervlokken, rozijnen, stukjes hazelnoot, gedroogde cranberries en pompoenpitten) met magere yoghurt
Lunch: Twee boterhammen met jonge kaas en radijsjes
Diner: Quinoa/bietjesalade met zachte geitenkaas. Klik hier voor recept.

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002

Volg ons

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944