Volg ons

GM nummer 4 van 2014

7 december 2014
 Stars Stars Stars Stars Stars nog geen reacties

In nummer 4 van Glutenvrij Magazine valt weer heel veel te lezen en heel veel te bekijken. En weer is er (bijna) een jaar voorbij en weer staan we voor 'de' feestdagen. Daarom hebt u in het nieuwe nummer van Glutenvrij Magazine een klein cadeautje van ons gekregen: de glutenvrije kerstmenu's. Om u het leven nog iets makkelijker te maken. Alles glutenvrij, natuurlijk, net als de feestmenu's in dit blad, die leden ook online kunnen vinden. Kortom, het is volop winterse gezelligheid in dit nummer, met al het bijbehorende lekkers.

Ook buiten onze coeliakiewereld krijgt 'glutenvrij' veel aandacht, meer dan ooit. Behalve door de hype (die eigenlijk alweer op z'n retour is, zoals we hadden voorspeld) komt dat deels ook door de nieuwe regels die gaan gelden voor winkeliers (de bakker en de slager bijvoorbeeld) en horeca: zij moeten voortaan de klant inlichten over mogelijke allergenen in de producten die ze verkopen. Schriftelijk dan wel mondeling. Alle uitleg hierover vindt u in ons blad.

Maar vooral de horeca stribbelt tegen. Kranten hebben volgestaan met verhalen over koks (vooral de pakjes-en-zakjes-kokers natuurlijk) die het vertikken om zich in de door hen gebruikte ingrediënten te verdiepen. Gelukkig zijn er uitzonderingen, verenigd in de Horeca-Alliantie (te herkennen aan het logo Lekker Glutenvrij). Sommigen  doen zelfs veel moeite om zich aan te sluiten! Hulde!

Een nieuw jaar in aantocht, dus ook: voornemens, wensen, dromen. We hebben een aantal mensen gevraagd om hun glutenvrije dromen met ons te delen. U vindt ze verspreid door dit blad. En wat onze voornemens betreft: wij willen ook het komende jaar weer zo veel mogelijk tegemoet komen aan UW wensen. Maak ze kenbaar (redactie@glutenvrij.nl)!

Wij wensen u een heel gelukkig, gezond, glutenvrij 2015!

Jacqueline Wesselius,
Hoofdredacteur Glutenvrij Magazine

Meer informatie
Naar aanleiding van dit magazine vindt u meer informatie op de NCV-website en op diverse andere websites:

  • Kerstmenu
  • Vroege introductie van gluten bij baby’s voorkomt coeliakie niet
  • Nationaal Schoolontbijt
  • Bakrecepten
  • De eerste pizzabakker met glutenvrije pizza’s
  • Kidz
  • Puberz

Leden kunnen de artikelen lezen in het kenniscentrum voor leden. U kunt heel eenvoudig lid worden, klik hier.

Laatst bijgewerkt op 02 december 2014


Geef je beoordeling



Interesse in Glutenvrij Magazine?

Het Glutenvrij Magazine wordt met plezier door onze leden gelezen. Wil je het ook ontvangen? Word dan nu lid.
Voor € 30,- per jaar ontvang je
4 keer per jaar het magazine én ondersteun je de NCV.

Lees hier welke voordelen je nog meer hebt als lid van de NCV.

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden  

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944

Volg ons

Voordeel voor leden

  • Welkomstpakket
  • 4x per jaar het Glutenvrij Magazine
  • Toegang tot de hele site
  • Exclusieve kortingen met onze ledenpas
  • en nog veel meer ...

MEER INFORMATIE

Meldpunt foutieve informatie allergenen

Ervaar je onvoldoende of foutieve informatie over allergenen in een product in de horeca of detailhandel dan kun je dat melden bij ons.