Volg ons
Contributie

Contributie

Door lid te zijn van de Nederlandse Coeliakie Vereniging draag je bij aan voorlichting, belangenbehartiging en wetenschappelijk onderzoek. Zo help je het leven met een glutenvrij dieet gemakkelijker maken. Voor vragen over het lidmaatschap kun je vanzelfsprekend contact met ons opnemen.

Contributie

 • De contributie bedraagt € 35,- per jaar. Bij automatische incasso bedraagt de contributie € 30,-.
 • Je lidmaatschap wordt elk jaar automatisch verlengd. Opzegging dient uiterlijk 1 maand vóór het einde van het kalenderjaar schriftelijk (per post of via ledenadministratie@glutenvrij.nl) aan de NCV kenbaar gemaakt te worden. Indien je jouw kind onder de 18 jaar inschrijft, ben jij voor NCV de contractpartner.
 • Kies je bij je aanmelding voor betaling door middel van automatische incasso, dan boekt de Nederlandse Coeliakie Vereniging na je aanmelding het contributiebedrag van het lopende jaar af. Meld je je aan na 1 juli, dan betaal je de helft van de jaarlijkse contributie. Vanaf 1 december is er geen contributie verschuldigd voor het lopende jaar.
 • De jaarlijkse incasso van de contributie vindt eind januari plaats.
 • Ook als je in het buitenland woont kun je lid worden van de NCV. Neem hiervoor even contact op met de ledenadministratie: ledenadministratie@glutenvrij.nl. Je kunt dan het Glutenvrij Magazine digitaal lezen op onze website.
 • Ben je onverhoopt je pasje kwijt geraakt dan kan je uiteraard via de ledenadministratie (ledenadministratie@glutenvrij.nl) een nieuwe aanvragen. Gezien de hoge productiekosten zijn we helaas wel genoodzaakt hier €5,- voor in rekening te brengen.

 
Opzeggen lidmaatschap

Je lidmaatschap van de NCV loopt per kalenderjaar. Opzeggen kan uiterlijk tot 1 december schriftelijk per post of via ledenadministratie@glutenvrij.nl. Heb je gekozen voor een welkomstpakket, dan ben je ermee akkoord gegaan minimaal 2 jaar lid te blijven. Weet je zeker dat je wilt opzeggen? Ga dan hier verder.

De regels omtrent opzeggen staan duidelijk vermeld in ons magazine en op de website. Bij tussentijdse opzegging geldt dat de opzegging pas wordt verwerkt per 1 januari van het volgende jaar. Restitutie van de contributie bij eerder opzeggen is niet mogelijk.

De wet van Dam uit 2011 zorgt ervoor dat consumenten eenvoudiger hun abonnement kunnen opzeggen. Dit geldt echter niet voor het lidmaatschap van verenigingen. 

Wat hebben we dankzij jou en onze andere 18.500 leden gedaan in 2019?

Als NCV willen we van het leven met een glutenvrij dieet zo makkelijk en prettig mogelijk maken. Dat doen we op tal van manieren. Een paar voorbeelden van wat we het afgelopen jaar hebben gedaan.

Elin

'De NCV doet heel goed werk en moet daar vooral mee doorgaan. Daarom ben ik lid. Ik ben heel blij met de NCV!'

Peter

'Na de diagnose is het een steun dat de NCV bestaat.'

Karin

'Ik vind via de vereniging veel betrouwbare informatie in tegenstelling tot veel lifestyle-sites die het glutevrije leven propageren.'

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002


Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944

Volg ons

Voordeel voor leden

 • Welkomstpakket
 • 4x per jaar het Glutenvrij Magazine
 • Toegang tot de hele site
 • Exclusieve kortingen met onze ledenpas
 • en nog veel meer ...

MEER INFORMATIE