Volg ons
Keurmerk veilig glutenvrije producten

Keurmerk veilig glutenvrije producten

Het veilig glutenvrij keurmerk is de hoogst mogelijke garantie voor consumenten en producenten dat een product glutenvrij is. Consumenten herkennen een glutenvrij product aan het keurmerk glutenvrij. Wilt u deze consumenten voor u winnen? Neem dan gerust contact op met onze licentiemanager Andrea Wesselius: licentie@glutenvrij.nl of 035-6954002.

U kunt bij ons het keurmerk krijgen

De Nederlandse Coeliakie Vereniging is licentiehouder van dit veilig glutenvrij keurmerk in de Benelux. Officieel heet dit het Crossed Grain keurmerk. De consument weet dat dit keurmerk betekent dat het product uitgebreid gecontroleerd en gecertificeerd is; veilig dus. Wellicht zijn uw producten van nature glutenvrij, ook dan loont het de moeite dit op de verpakking te vermelden, dan is het duidelijk dat uw product niet besmet is met glutenhoudende producten.
Voor de aanvraag van een licentie voor gebruik van het Crossed Grain glutenvrij keurmerk, dient u in het bezit te zijn van een glutenvrij certificaat, zodat wij zekerheid hebben dat de productieprocessen en producten glutenvrij zijn. Verkoopt u producten onder private label en bent u zelf niet de producent, dan kunt u dit glutenvrij certificaat opvragen bij de producent.
De momenteel geaccepteerde audits zijn:

Het certificeringsproces is minder ingewikkeld dan u denkt. Soms is er slechts een kleine aanpassing van het productieproces nodig om uw product veilig glutenvrij te maken. 

Welke producten hebben al het veilig glutenvrij keurmerk?

Een groot aantal leveranciers/producenten van glutenvrije producten werken volgens de Europese richtlijnen en hebben via de NCV het keurmerk na een uitgebreide screening van hun productieprocessen en/of producten verkregen. Klik hier voor een overzicht van de merken en leveranciers/producenten in de Benelux.

Daarnaast is er nog een aantal merken dat via onze collega-coeliakieverenigingen gelicenseerd is. Deze kunt u via de website van de koepel van Europese Coeliakie Verenigingen bekijken: www.aoecs.org

Glutenvrij is een groeimarkt

Het aantal mensen dat glutenintolerant of glutensensitief is neemt sterk toe. Naar schatting hebben in Nederland alleen al zo’n 170.000 mensen coeliakie. De meeste van hen, zo’n 135.000, weten nog niet dat ze coeliakie hebben. Van de mensen die het wel weten, zijn de meeste aangesloten bij de NCV, ruim 18.000. Dat is slechts het topje van de ijsberg. Als producent van voedinsgmiddelen is het interessant om stil te staan bij deze groeiende groep.

Hoe analyseert het lab de producten?

Als u precies wilt weten hoe het laboratorium de producten analyseert, hebben we een heel interessant filmpje!

Adverteren in Glutenvrij Magazine?

Glutenvrij Magazine is een aantrekkelijk vormgegeven uitgave van de NCV met een oplage van ruim 19.000 stuks.

Heeft u interesse om te adverteren? Kijk hier voor meer informatie of download de Mediakaart 2020

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002


Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944

Volg ons

Voordeel voor leden

  • Welkomstpakket
  • 4x per jaar het Glutenvrij Magazine
  • Toegang tot de hele site
  • Exclusieve kortingen met onze ledenpas
  • en nog veel meer ...

MEER INFORMATIE