Volg ons

Meldpunt allergenen geopend

19 december 2014

Op 13 december jl. is de nieuwe allergenenwetgeving van kracht gegaan. Deze Nederlandse wet die een uitwerking is van een Europese verordening moet er voor zorgen dat allergenen in voeding duidelijk worden gemeld aan consumenten.

Of het nu gaat om voorverpakte, verpakte of onverpakte producten. De mensen in het oliebollenkraam moeten u dus precies kunnen vertellen of het product allergenen bevat. Maar ook de slager, groentenboer, kraampjes op de markt en alle horecagelegenheden van Nederland. Het is een wet waar een lange voorbereiding aan vooraf is gegaan, maar nu eindelijk van kracht is. Dat is goed nieuws voor iedereen die een glutenvrij dieet moet volgen.

We hebben alles voor u op een rijtje gezet zodat u zelf nog eens kunt nalezen wat uw rechten zijn vanaf deze maand. We hebben de officiele communicatie van de EU voor u vertaald en hebben over de horeca in Nederland een eigen aparte zogenaamde factsheet gemaakt. Alles is terug te vinden onder ‘Dossier nieuwe allergenenwetgeving december 2014’.

Mocht u in de praktijk ervaren dat u geen, onvoldoende of foutieve informatie krijgt dan vragen wij u om dat te melden via meldpuntallergenen@glutenvrij.nl. Met VWS hebben we de afspraak gemaakt dat we informatie over mogelijke problemen in de praktijk zullen verzamelen.

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002

Volg ons

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944