Volg ons

Uitbouw Horeca-alliantie van start!

12 juni 2014

De Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV) scherpt de voorwaarden aan om restaurants toe te laten tot de Horeca Alliantie. Reden is dat steeds meer restaurants claimen glutenvrij te koken.

De NCV Horeca-alliantie bestaat uit restaurants waar je glutenvrij kunt eten. Voorheen kon elk restaurant zich hiervoor aanmelden en een verklaring ondertekenen. Aangesloten restaurants zijn herkenbaar aan de Lekker Glutenvrij deursticker.

Logo Lekker Glutenvrij 2013

Door de toename van het aantal restaurants dat claimt glutenvrij te kunnen koken, willen we een onderscheid kunnen maken met restaurants die zijn door ons zijn toegelaten tot de Horeca Alliantie.

Daarom komt er een nieuwe toelatingsprocedure, die bestaat uit een intake en een jaarlijkse controle.

Toelatingsvoorwaarden

Om toegelaten te kunnen worden tot de Horeca Alliantie ondergaan restaurants voortaan eerst een intake. 
Na toelating volgt er jaarlijks een controle, gericht op productkennis en bereidingskennis. De intakes en controles worden gehouden door diëtisten, die zijn gespecialiseerd in coeliakie en het glutenvrij dieet.

Als de horecagelegenheden met positief resultaat de check hebben doorlopen, kunnen ze in aanmerking komen voor het 'Lekker Glutenvrij Certificaat'. 
Op deze manier kunnen we als vereniging meer, beter en gerichter informatie overdragen aan restaurants en horecapersoneel. En dat is weer in het voordeel van onze leden.

Bijeenkomst

Afgelopen dinsdag, 10 juni, is er opo het kantoor van de NCV in Naarden een bijeenkomst geweest met alle diëtisten die gaan werken voor de Horeca Alliantie. 
De diëtisten hebben van Esther Melenburg, Hoofd Diëtitiek van de NCV, uitleg gekregen over alle procedures. 

We kunnen dus binnenkort van start met een vernieuwde Horeca Alliantie!

Meer informatie

Informatie over de Horeca Alliantie en de restaurants die momenteel zijn aangesloten, vindt u bij Horeca-alliantie Lekker Glutenvrij

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002

Volg ons

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944