Volg ons

Coeliaction - Aqua Tulip Tour in Limburgs Mooiste

11 april 2014

De Aqua Tulip Tour, de fietstocht ten bate van het coeliakie-onderzoek, heeft nu een eigen website. Schrijf u in en maak uw eigen pagina aan!

Een paar maanden geleden nam Prof. dr. Chris Mulder een geweldig initiatief: de Aqua Tulip Tour, een (behoorlijke) fietstocht in het kader van Limburgs mooiste (hoewel er ook kleinere afstanden zijn in het kader van de familietocht). We schreven erover in Glutenvrij Magazine.

Chris Mulder is - zoals veel van zijn collega's - een sporter, een amateurwielrenner om precies te zijn. De Amsterdamse hoogleraar is ook nog eens voor geen kleintje vervaard: hij fietst honderddertig kilometer of het niks is. Die afstand reed hij in 2013, toen hij  met  enkele  vrienden en kennissen meereed in Limburg Mooiste. Het parcours doopten ze om tot Aqua Tulip Tour, ter nagedachtenis aan mensen die waren overleden aan lymfe- klierkanker als complicatie van refractaire coeliakie. De groep fietsers zamelde ook geld in voor onderzoek op dit gebied, door de fietstocht te laten sponsoren door weer andere  vrienden,  kennissen en familieleden. Op die manier werd € 1500,- binnengehaald.

Dit jaar, op zaterdag 14 juni, hoopt Mulder op (veel) meer deelnemers – op de racefiets, de mountainbike of als deel- nemer aan een van de  familietochten. Het ingezamelde geld gaat dan naar het onderzoeksfonds van de NCV.

Tot nu toe hebben zich een twaalftal mensen gemeld. Maar we hopen natuurlijk dat er nog veel meer mensen gaan meedoen! Kies de afstand die u goed ligt - maar let op, de 135 km-tocht was op 11 april al bijna vol. U kunt ook voor een veel kortere afstand kiezen: dan neemt u de famielietocht.

Als u niet kunt meefietsen, bent u van harte welkom om de actie te steunen door  een  donatie  (€  5,-,  €  10,-  of € 15 – maar meer mag natuurlijk ook!). U kunt uw bijdrage overmaken op bankrekening NL 76 RABO 0337 8099 17 t.n.v. Nederlandse Coeliakie Vereniging o.v.v. Onderzoeksfonds/Aqua Tulip 2014. Na afloop laten we u uiteraard weten hoe- veel de actie heeft opgeleverd.

We houden u op de hoogte!

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002

Volg ons

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944