Volg ons

Glutenvrij Magazine nummer 4 van 2013

25 november 2013

Het winternummer van Glutenvrij Magazine valt weer op de mat bij de leden van de Nederlandse Coeliakie Vereniging.

Glutenvrij Magazine nummer 4 van 2013In dit winternummer geen oliebollen of sneeuwvlokken op het omslag, geen kerstboom, geen Sinterklaas. Dat weten we nu wel. Daarentegen gaat u steeds vaker op reis, ook (of juist) in het winterseizoen. Op skivakantie, of naar warmere streken. En steeds vaker heeft u behoefte aan praktische informatie over glutenvrij reizen. Dus gaat Glutenvrij Magazine de lucht in!

Massaal hebt u onze oproep beantwoord om uw vliegervaringen met ons te delen. Dankzij uw medewerking hebben we een uitgebreid dossier ‘VLIEGEN EN GLUTENVRIJ’ kunnen samenstellen. Wij zijn er blij mee en u hopelijk ook. Het staat ook online, en we zullen ons best doen het zo goed mogelijk bij te houden – nog steeds krijgen we updates binnen. Hier vindt u ook documenten (van KLM) die u in verband met meenemen van medicijnen en glutenvrije voeding nodig kunt hebben.

Verder in dit nummer veel aandacht voor de wetenschap, met een verslag in woord en beeld van het AOECS-congres (van Europese coeliakieverenigingen dus) op 6 september jl. Ook hiervan kunt u het een en ander online terugvinden. 

Twee vooraanstaande coeliakiespecialisten kregen vanwege hun grote verdiensten een lintje, dr. Luisa Mearin en dr. Frank Kneepkens. Tegelijkertijd wordt juist op coeliakiegebied de geldkraan voor onderzoek dichtgedraaid. ‘Steun ons werk!’ luidt dan ook de noodkreet van Mearin. We weten dat u daarvoor open staat. Jelte Zijslings geweldige actie ‘Ik rij voor glutenvrij’ toont aan hoezeer u bereid bent over de brug te komen. Gelukkig. Het zal in de toekomst vaker nodig zijn. Uiteindelijk komt dat ook de coeliakiepatiënten zelf ten goede.

 

 
Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002

Volg ons

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944