Volg ons

Ik rij voor glutenvrij: het eindpunt in Kroatië is bereikt!

7 augustus 2013

Het is volbracht. De vijftienhonderd kilometer van de Achterhoek naar Kroatië zitten erop. Maandag 5 augustus heeft Jelte Zijsling het laatste etappetje gefietst.

Deze laatste dag had hij nog maar 30 kilometer te gaan, na dagen van afzien, klimmen en dalen, bij vaak hoge temperaturen. De Alpen waren zwaar (zo heeft Jelte onder andere de Grossglockner bedwongen), maar dat was verwacht; niet verwacht was dat de voorlaatste etappe, van Koper naar Rovinj, veel meer klimmen en dalen betekende dan voorzien, in een hitte van gemiddeld 37 graden met een maximum van 44...

Maar aan het eind, in Pula, werd hij opgewacht door een trots en blij ontvangstcomité: zijn vrouw en kinderen natuurlijk – die af en toe toch wel een beetje in de rats hadden gezeten – maar ook zijn ouders, andere familieleden en goede vrienden. Velen hebben hem gevolgd, via Facebook en/of zijn gelijknamige blog. Velen spraken/schreven elke dag bemoedigende en steeds meer bewonderende woorden.

Coeliakie is er vast een stuk bekender door geworden, maar hoe dan ook komt Jelte terug met een zak vol geld, bestemd voor het door de NCV gesteunde project van het LUMC dat als doel heeft de diagnose van coeliakie bij kinderen te versnellen – zodat ze niet meer de lijdensweg hoeven te gaan die Jeltes eigen dochtertje Hester heeft afgelegd.

De teller staat nu op ruim € 9000,- euro. U kunt nog doneren. Gaan we voor de € 10.000? Doneren kan op banknummer 1791.89.956 t.n.v. Ik rij voor glutenvrij!

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002

Volg ons

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944