Volg ons

Het zomernummer van Glutenvrij Magazine ligt in de bus

12 juni 2013

Alle leden van de Nederlandse Coeliakie Vereniging hebben het tweede magazine van 2013 weer in de bus ontvangen.

We weten allemaal wat het is: een kind dat zienderogen wegkwijnt, artsen die maar niets kunnen vinden en ten einde raad (?) adviseren eens met een kinderpsycholoog te gaan praten… En we kennen ook de opluchting die uiteindelijk volgt als het ‘vonnis’ geveld is: coeliakie, en dus een levenslang glutenvrij dieet. Hoe lastig ook, het geeft in ieder geval houvast. Er is iets dat je zelf kunt doen. Het ‘geval’ is niet hopeloos en zit niet tussen de oren.

Jelte en Nelleke Zijsling hebben dat allemaal meegemaakt met hun dochter Hester (nu net 7). Dankzij de vereniging, dankzij het LUMC is Hester er helemaal bovenop gekomen. Maar haar ouders hebben gezien hoeveel verschil een vroege diagnose kan maken. Daarom gaat Jelte deze zomer 1500 km fietsen om op die manier zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het project Vroegdiagnostiek van LUMC en NCV. U komt er meer over te weten door te klikken op de button ‘Ik rij voor glutenvrij’, elders op deze site – en in het nieuwe nummer van Glutenvrij Magazine kunt u nader kennismaken met het gezin en met hun plannen.

Ook in het nieuwe Magazine: een interview met tv-presentator Marcia Luyten. Dat zij glutenvrij én lactosevrij moet eten, verhindert haar niet een druk en interessant leven te leiden. Moeilijk? Ach… ‘Iedereen heeft wat.’ Als bonus geeft ze ons een heerlijk recept. Glutenvrij én gezond. Uiteraard. Dat alles en nog veel meer in nummer 2 van Glutenvrij Magazine.

Op www.glutenvrij.nl/GM2_2013 vindt u alle verwijzingen, achtergrondinformatie en eventuele aanvullingen en correcties handig bij elkaar.

Het zomernummer van Glutenvrij Magazine ligt in de bus
Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002

Volg ons

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944