Volg ons

LET OP: Speltbrood (bij AH) is niet glutenvrij

15 februari 2013

Sinds kort verkoopt AH op haar versafdeling speltbrood. Omdat speltbrood geen tarwe bevat bestaat het misverstand dat dit brood geschikt zou zijn voor mensen met een glutenvrij dieet.

Op een aantal internetfora wordt dit brood ten onrechte aangeprezen als glutenvrij. Ook bij medewerkers van AH zelf zou er soms sprake zijn van een misverstand. Daarom voor alle duidelijkheid: spelt bevat gluten en is dus niet geschikt voor mensen die een glutenvrij dieet moeten volgen.

[toevoeging op 16.02.2013]
Voor de duidelijkheid: speltbrood is NOOIT glutenvrij, ook niet van andere leveranciers of bakkers.

Gluten is een eiwit dat voorkomt in tarwe, rogge, gerst, spelt en kamut. Haver is vaak gecontamineerd (besmet) en daardoor ook niet zonder meer veilig te gebruiken, lees hier meer over haver. Gluten zit ook in producten die van deze granen zijn gemaakt. Denk aan brood, crackers, pizza, pasta, paneermeel, koek, cake en taart. Het zit ook verstopt in producten waar je het niet direct in verwacht. Bijvoorbeeld in de ingrediënten van soepen (bindmiddel, vermicelli of vlees), in sauzen, sommige snoepjes, ijssoorten en bier. Lees meer op www.glutenvrij.nl.

 

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden  

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944

Volg ons

Voordeel voor leden

  • Welkomstpakket
  • 4x per jaar het Glutenvrij Magazine
  • Toegang tot de hele site
  • Exclusieve kortingen met onze ledenpas
  • en nog veel meer ...

MEER INFORMATIE

Meldpunt foutieve informatie allergenen

Ervaar je onvoldoende of foutieve informatie over allergenen in een product in de horeca of detailhandel dan kun je dat melden bij ons.