Volg ons

Nieuwe testen in ontwikkeling

6 augustus 2012

Een samenwerkingsverband waar behalve de NCV ook de WUR en het CWZ in Nijmegen plus diverse bedrijven aan deelnemen, gaat nieuwe testen ontwikkelen in verband met gluten en coeliakie.

Eén test is bedoeld om giftige gluten in voedsel op te sporen (de bestaande testen maken geen verschil met niet-giftige gluten, die geen coeliakie veroorzaken). In het andere onderzoek wordt een nieuwe test ontwikkeld om coeliakie vast te stellen en die een stuk patiëntvriendelijker zal zijn dan de darmbiopt, tot nu toe de enige methode. In totaal is met de onderzoeken zo'n € 1,6 miljoen gemoeid, waarvan de helft door de partners zelf wordt geïnvesteerd. Het resterende bedrag wordt gesubsidieerd door Europa, het Rijk en de provincie Gelderland.

De samenwerkende partners zijn Stichting Dienst Landbouwkundig Onderzoek PRI & RIKILT (onderdelen van Wageningen UR), Future Diagnostics (Wijchen), Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (Nijmegen), EPOS (Nijkerk), Cela Vita (Wezep), Allergenen Consultancy (Scherpenzeel), Nederlandse Coeliakie Vereniging (Nijkerk) en R-Biopharm AG (Zaandijk). 

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002

Volg ons

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944