Volg ons

Vergoedingen diëtist vanuit aanvullende verzekering

23 januari 2012

Nu de diëtistenzorg uit de basisverzekering is verdwenen, is er een aantal zorgverzekeraars die dieetadvisering vergoeden vanuit een aanvullend pakket.

Het glutenvrije dieet is de enige behandeling van coeliakie. Niet iedereen vindt het dieet even gemakkelijk. Het lukt de een beter dan de andere om het dieet strikt te volgen. Een diëtist kan u goed op weg helpen en ondersteuning blijven bieden. Het landelijke advies aan nieuwe coeliakiepatiënten is om na de diagnose 3 tot 5 keer een bezoek te brengen aan een diëtist. De Nederlandse Coeliakie Vereniging kan u helpen aan adressen van diëtisten die goed op de hoogte zijn. Vanaf een jaar na de diagnose is het goed om nog eens per 1 tot 2 jaar naar de diëtist te gaan. U kunt zich dan laten informeren over de nieuwste inzichten met betrekking tot het glutenvrije dieet. Bovendien kan de diëtist kijken of u voldoende scherp bent met uw dieet en of u alle noodzakelijke voedingsstoffen binnenkrijgt.

Op www.directnaardedietist.nl staat een lijst van vergoedingen vanuit aanvullende pakketten van de verschillende verzekeraars.

[Bron: www.nvdietist.nl]

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002

Volg ons

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944